• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izjava Oksa u koju malo ko vjeruje: Nisam otišao iz Arsenala zbog trofeja

Autor mondo.ba

Veznjak Liverpula govorio o razlozima odlaska iz Arsenala. Ne baš uvjerljivo.

 Aleks Okslejd-Čemberlejn razlog odlaska iz Arsenala nisu trofeji Izvor: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Aleks Okslejd-Čemberlejn 2017. godine nakon šest sezona u Arsenalu odlučio je da dres "tobdžija" zamijeni dresom Liverpula u transferu vrijednom 40 miliona funti.

Dva kluba tada su bila otprilike na istom nivou, ali se trannsfer ispostavio kao odličan potez s obzirom da je Liverpul u međuvremenu stigao do trofeja Lige šampiona, UEFA Superkupa, Svjetskog klupskog prvenstva i nadomak titule u Premijer ligi, koja je dovedena u pitanje prekidom takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

 U međuvremenu "tobdžije" nisu osvojili ništa, posljednji je trofej FA kupa 2017. koji i nije neka utjeha za navijače Arsenala koji godinama, pa i decenijama čekaju one najveće trofeje.

Engleski reprezentativac, međutim, tvrdi da nije napustio Arsenal jer tamo ne bi mogao da osvaja trofeje.

"Ne, ne bih rekao da sam otišao iz Arsenala jer nisam vjerovao da možemo do trofeja. Jednostavno nisam bio ubijeđen da ću da igram ono šta želim i to je to. Naravno, osvajanje Lige šampiona je bio ostvarenje sna i ogroman plus, ali nisam bio u fazonu 'rekao sam vam'", rekao je popularni Oks u razgovoru sa Ijanom Rajtom.

U Arsenalu je često morao da igra na poziciji desnog bočnog, iako više voli da igra u veznom redu. Prelomio je kada je dobio uvjeravanja da će u Liverpulu igrati na svojoj poziciji.

"Bila je to velika odluka za mene, sedam godina sam proveo u Arsenalu. Kada si tako dugo negdje, to je više od kluba, to je porodica. Najteža odluka koju sam ikada donio je ta da napusitm Arsenal i iskren da budem, na početku nisam bio siguran da li sam uradio pravu stvar", rekao je Okslejd-Čemberlejn i dodao da je morao da rizikuje.

"Najbolje partije u Arsenalu pružao sam u veznom redu, ali slabo sam igrao na toj poziciji. Prvu utakmicu igrao sam lijevog beka, Belerin desnog, a na sljedećoj utakmici zamijenili smo se, ja sam bio desni bek. Pomislio sam, moraš da preuzmeš rizik, iskoristiš priliku. Nisam htio da se kasnije kajem što nisam pokušao", rekao je Oks.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC