• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Holandiji je fudbal zabranjen, Ajaks šampion?!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Najnovije informacije znače da će biti gotovo nemoguće dovršiti započetu sezonu!

 Holandija-zabrana-fudbala-do-1.-septembra-kraj-sezone-Ajaks-sampion. Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Fudbalska sezona u Holandiji neće biti završena!

To je najnoviji epilog nakon poslednjih informacija koje su stigle iz zemlje Beneluksa.

Možda će vas zanimati

Holandska vlada je u utorak potvrdila da su sva fudbalska takmičenja u toj zemlji zabranjena do 1. septembra! Nevažno je da li bi fudbalska dešavanja bila igrana pred praznim tribinama ili ne, ona jednostavno do tada neće biit igrana.

To znači da je sada gotovo 100% nemoguće da tamošnji fudbalski savez (KNVB) dovrši sva domaća takmičenja i celokupna fudbalska sezona moraće da bude prekinuta!

Premijer Holandije Mark Rute objavio je u utorak uveče ovu informaciju na konferenciji na medije. Prvobitna zabrana fudbala važila je do 1. juna, ali je ona sada produžena za još tri meseca.

Gradonačelnici iz pojedinih gradova u Holandiji su takođe izneli svoje namere da austave fudbal sve do kraja avgusta, a sada je takva potvrda stigla i od državne vlade.

Sa strane nedovršenih UEFA takmičenja u sezoni 2019/20, Holanđani ovo mogu da izvedu jer nemaju nijednog preostalog predstavnika ni u Ligi šampiona, ni u Ligi Evrope.

Ipak, KNVB će sada morati da pogleda kakve su njihove opcije i šta će sve ovo značiti za klubove.

Odluka holandske vlade povlači pitanja hoće li prvenstva biti prekinuta i dodeljene titule trenutno prvoplasiranim timovima, hoće li iko ispadati iz lige i ko će ići u evropska takmičenja.

Zapravo, tu je i pitanje da li će timovi uopšte moći da se takmiče, jer će UEFA novu sezonu najverovatnije započeti već krajem jula i početkom avgusta, kada ova zabrana i dalje bude bila na snazi u Holandiji...

Trenutno prvoplasirani tim u holandskoj Erediviziji je Ajaks i ukoliko KNVB odluči da im dodeli trofej za zelenim stolom, to bi moglo da povuče ozbiljne proteste od strane Fejnorda.

Naime, Ajaks je trenutno prvi sa istim brojem bodova kao i Fejnord i lošijim međusobnim skorom. Ali "kopljanici" imaju bolju gol-razliku i to je sve što se računa...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC