• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomane: Lep period je iza mene, navijači Zvezde su uvek bili tu za mene

Autor mondo.rs

Portugalski napadač u društvu devojke čeka nastavak sezone.

 Tomane: Lep period je iza mene, navijači Zvezde su uvek bili tu za mene Izvor: MN PRESS

Portugalac Tomane jedan je od petorice stranaca koji su prošlog leta stigli u Crvenu zvezdu i - nisu ispunili očekivanja.

Za razliku od Van La Pare, Žandera i Kanjasa, bivši napadač Tondele i Argentinac Mateo Garsija ostavili su nešto bolji utisak, pa su i dalje u konkurenciji za tim pod vođstvom Dejana Stankovića.

Možda će vas zanimati

Tomane je u 20 utakmica postigao šest golova - među njima je i najlepši gol Zvezde u 2019. godini -, ali sve na domaćoj sceni, dok će od pet nastupa u Ligi šampiona (dva u kvalifikacijama, tri u grupnoj fazi) ostati upamćen jedino po promašenom penalu protiv Olimpijakosa u Atini, kada je uz Žandera bio najveći krivac što se ekipa nije plasirala u šesnaestinu finala Lige Evrope. 

Bez obzira na to, Portugalac tvrdi da mu je lepo u srpskom šampionu i da ima podršku saigrača i navijača.

"Lep period je iza mene u Zvezdi. Ovde su me prihvatili na najbolji mogući način. Moram priznati da mi najviše nedostaje svlačionica i atmosfera u njoj. Funkcionišemo svi kao jedna porodica i to je ono što me još više čini srećnim u Zvezdi. Imamo 11 bodova prednosti u odnosu na rivala i verujem da ćemo uspešno završiti sezonu. Navijačima želim da poručim da su najbolji, i kada nije išlo i kada sam i lično bio u lošijoj formi oni su uvek bili tu za mene i za ekipu. Hvala im na tome", istakao je Tomane u razgovoru za klupski sajt. 

Prinudnu pauzu  u sezoni zbog pandemije korona virusa, Portugalac provodi u društvu devojke i nestrpljivo čeka povratak na teren.

"Strah nije veliki kod mene i moje devojke, koja je ovde sa mnom u Beogradu. Više se brinem zbog porodice u Portugalu. Ja sam u drugoj zemlji, nije isti jezik i nisam znao šta se tačno dešava. Mi smo preduzeli sve mere, dobro smo zaštićeni i nadam se da će ova pandemija uskoro proći. Klub je oprezan i gleda šta će se dešavati, a ujedno i preuzima sve mere kako bi zaštitio svoje fudbalere. Od starta smo dobili svu neophodnu opremu kako bi se što bolje spremili za nastavak. Iskreno, jedva čekam da počnemo sa grupnim treninzima i sa utakmicama, jer je to naš glavi pokretač uz fenomenalne navijače".

Kao i ostali saigrači, Tomane redovno dobija smernice stručnog štaba za treninge kod kuće.

"Treniram kao i ostali saigrači prema planu koji nam svakog dana šalje stručni štab. Pokušavam da održim formu što je više moguće jer znam da ćemo, kada se prvenstvo nastavi, morati brzo da se spremimo za nove izazove. Slobodno vreme provodim, naravno u kući, jer je to najbolja mera prevencije. Samo tako ćemo što pre prevazići sve ovo", rekao je, a osvrnuo se i na humanitarne akcije u kojima su tokom ovog teškog perioda učestvovali Zvezdini prvotimci.

"Moramo biti odgovorni ljudi. Drago mi je što smo pomogli ljudima kojima je to najpotrebnije, a klub se trudi da kroz brojne akcije obezbedi i našim najstarijim navijačima neophodne sitnice, a to je dokaz njegove veličine". 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC