• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispunjen prvi preduslov za nastavak fudbalske sezone u BiH

Autor mondo.ba

"Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu", poručeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

 FS BiH o nastavku sezone: Ispunjen prvi preduslov Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o pokretanju infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika utakmica na stadionima, što je prvi preduslov eventualnog nastavka sezone, prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

"Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji FS BiH u novonastalim okolnostima. Zato će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu", saopštili su iz FS BiH, a prenijela agencija "Anadolija".

IO FS BiH prihvatio je preporuke FIFA vezane za "izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača nastalih uslijed COVID-19".

Usvojena je i odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

Produžen je ugovor selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba fudbalske „A“ reprezentacije BiH do okončanja odloženih utakmica baraža za EURO, koje bi se trebale igrati u periodu septembar-novembar ove godine, o čemu će odlučiti Izvršni komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na sastanku 27. maja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC