• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga ipak odustaje? Sve je više razloga protiv fudbala

Autor Mladen Šolak

"Da li su izazovi ipak preveliki?", tvrdi ugledni engleski list nakon što je kontaktirao tamošnje klubove.

 Premijer-liga-kraj-sezone-korona-virus-problemi Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Iako smo nedjeljama unazad čitali scenarije prema kojim će Premijer liga biti završena na terenu, to se možda neće dogoditi.

Tačnije, sezona možda bude definitivno otkazana.

Nekoliko sati nakon što je u Engleskoj proglašeno još 763 smrtnih slučajeva (ukupno 18.100), "Gardijan" je objavio tekst da u Premijer ligi ipak sve više razmišljaju o kraju.

"Sve veći broj klubova Premijer lige aktivno diskutuje o mogućnosti da sezona bude završena ranije. Zabrinuti su da povratak na teren ne može da bude izveden čak i uz utakmice iza zatvorenih vrata", tvrdi taj list.

Možda će vas zanimati

Premijer liga je u ovom trenutku suspendovana na neodređeno, a 20 klubova je prošle nedjelje saopštilo da imaju želju da završe sezonu kada bude "bezbjedno i odgovarajuće".

"Mimo kolektivnih razgovora, klubovi razgovaraju o načinu povratka, s tim da neki pitaju da li će izazovi uskoro postati preveliki".

"Gardijan" je kontaktirao klubove i upoznao se sa njihovom zabrinutošću. Najveći strah se odnosi na zdravstvenu bezbjednost igrača koji igraju sport sa kontaktom, uz rizik da tako budu inficirani kovidom 19.

Tamošnjim klubovima je prošle nedjelje rečeno da će nastaviti da igraju samo onda kada budu obezbijeđeni kapaciteti za testiranje igrača, stručnog osoblja i drugih koji bi trebalo da prisustvuju utakmici, poput zaduženih za TV prenos.

"Jedan klub je doveo u pitanje praktičnost plana, tvrdnjom da bi igrači mogli da budu odvojeni od svojih porodica na mjesec dana ili više da bi bili sigurni da nisu inficirani. Takođe, postoji i briga oko broja neophodnih testova", objašnjeno je.

Old Traford
Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Takođe, za klubove van prve šestorke postoje i finansijski izazovi, jer će u slučaju nastavka sezone morati da produžavaju ugovore sa onima koji bi ovog ljeta trebalo da postanu slobodni, dok bi timovi sa dna tabele morali da plaćaju duže veće plate nego da su ispali.

Na kraju, postoji pitanje i "sportskog integriteta".

"S obzirom na to da su preostale još 92 utakmice, one bi morale da budu odigrane tokom ljetnih mjeseci, a to bi fizički uticalo na igrače. Bio bi to veliki izazov za ekipe sa manjom rotacijom igrača".

Nakon svega, da li je sada realnije očekivati da Premijer lige uopšte ne bude do jeseni?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC