• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Njemačkoj je jedna stvar jasna: Finale Kupa neće biti 23. maja

Autor mondo.ba

Odluka je donesena danas

 Njemačka finale Kupa se ne igra 23. maja Izvor: Alex Grimm/Bongarts

U ovom trenutku nije poznato kada ćemo ponovo uživati u bundesligaškim utakmicama (iako postoje određene najave), ali jedna stvar je sigurno jasna – finale njemačkog Kupa sigurno se neće odigrati 23. maja, kako je planirano prvobitnim kalendarom takmičenja!

Možda će vas zanimati

DFB Pokal je, kao i Bundesliga, suspendovan zbog pandemije korona virusa, a takmičenje, u kojem trofej brani Bajern, stiglo je do polufinala, gdje su mjesto našli Bavarci, Bajer Leverkuzen, Ajntrajht i hit ovosezonskog izdanja kup-takmičenja, Sarbriken, koji je tako postao prvi četvrtoligaš u istoriji njemačkog Kupa koji je stigao do ove faze takmičenja.

Da su zdravstvena i sigurnosna situacija u Njemačkoj normalne, već bismo znali ko bi se borio za trofej, s obzirom da su polufinalne utakmice, u kojima bi se sastali Bajern i Ajntraht, odnosno Bajer i Sarbriken, bile planirane za 21. i 22. april.

Međutim, već u martu su ti mečevi odgođeni, kad je suspendovana i liga, a odlukom koju potpisuje predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Fric Keler, finalni meč 77. izdanja Kupa pomjera se na neodređeno.

Nijemci planiraju da ligu nastave 9. maja, naravno bez publike (a tako bi bio odigran i finalni meč Kupa) i uz rigorozne mjere, međutim još uvijek se čeka dozvola kancelarke Angele Merkel, koja će odluku saopštiti nakon sastanka sa pokrajinskim liderima.

U trenutku prekida Bundeslige, devet kola prije kraja, na prvom mjestu se nalazio Bajern uz 55 boda, četiri više od Borusije iz Dortmunda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC