• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 2005. u Juveu, od 2017. magistar, od 2021. direktor!

Autor mondo.ba

Životni put Đorđa Kjelinija

 Kjelini direktor Juventus od 2021. Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini, Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Tek što se vratio na teren nakon pauze od pet mjeseci zbog povrede koljena, kapiten Juventusa Đorđo Kjelini morao je, kao i ostali brojni fudbaleri širom Evrope, na prinudnu pauzu zbog pandemije korona virusa.

Veteran, jedan od pet fudbalera Juventusa koji je odigrao više od 500 mečeva za ovaj klub, povredu koljena (kidanje prednjih ukrštenih ligamenata) doživio je na jednom treningu pred derbi drugog kola sa Napolijem.

Možda će vas zanimati

Odsustvovao je, kako rekosmo, pet mjeseci, iako se prvobitno predviđalo da će pauza biti duža još mjesec dana.

Dobio je određenu minutažu protiv Breše i SPAL-a, "Derbi Italije" proveo na klupi, a onda, poput armije fudbalera, morao da se pomiri sa činjenicom da utakmica nema na neodređeno vrijeme.

Ugovor sa Juventusom ističe mu na kraju sezone (kad god završila), međutim već sad je izvjesno da će se saradnja produžiti – i to na još godinu dana.

Tokom boravka u Juventusu, Kjelini je odigrao 509 utakmica u svim takmičenjima. Od njega više imaju samo Alesandro del Pjero (705), Điđi Bufon (667), Gaetano Sirea (552) i Đuzepe Furino (528).

Međutim, ni to nije sve!

Prema navodima Tutosporta, već je postignut dogovor da nakon isteka takmičarske sezone 2020-21"stari lisac" sjedne u fotelju i preuzme funkciju direktora kluba!

A reference za tu poziciju – odlične.

Osim što je već deceniju i po dio odbrambene linije "bjankonera" (ranije još igrao za Livorno i Fiorentinu) i što ima osam titula državnog šampiona sa torinskim klubom, Kjelini može da se pohvali i jednom individualnom titulom – od aprila 2017. godine uz njega pripisujemo zvanje magistra poslovnih studija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC