• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas si ovdje, sutra si tamo - to najbolje zna Bjelorus Ilja Škurin!

Autor mondo.ba

Pročitajte njegovu životnu priču!

 Ilja Škurin transfer Dinamo Brest CSKA Moskva Izvor: MN PRESS

Fudbalske transfer-pijace, ljetne ili zimske, nerijetko su znale (i znaju) da ponude šokantne prelaske, obaranje određenih rekorda i postavljanje novih standarda, u bilo kojem smislu.

Međutim, neobična situacija koja se dogodila u januaru ove godine, a koja je široj javnosti malo poznata, zaslužuje, svakako, da se spomene u danima kad zbog pandemije korona virusa ne možemo da uživamo u odigravanju zvaničnih utakmica.

Možda će vas zanimati

Protagonista cijele priče je, naime, mladi bjeloruski napadač Ilja Škurin, rođen u avgustu 1999. godine u Vitebsku.

U rodnom gradu se prvi put upoznao sa fudbalskom loptom, odradio omladinski staž te u ljeto 2018. godine potpisao ugovor sa prvim timom.

Ipak, samo šest mjeseci kasnije, u januaru prošle godine, preselio se u Energetik-BGU, odakle je 365 dana kasnije došao u Dinamo Brest, koji je, podsjetimo, prošle sezone prekinuo 13-godišnju dominaciju Bate Borisova u Bjelorusiji.

I kod Dinama kreće naša priča...

Potpisivanje ugovora, obraćanje predstavnicima medija, obavezno fotografisanje uz dres kluba...

Sve to je mladi Škurin prošao 8. januara ove godine, a Dinamo ga je prethodnom klubu, za koji je postigao 19 golova i bio najbolji strijelac lige, platio tričavih 95.000 evra.

Samo par dana kasnije, isto: potpisivanje ugovora, obraćanje predstavnicima medija, fotografisanje... ali u drugom klubu!

Naime, već devetog januara, dan nakon promocije, aktuelni šampion Bjelorusije preprodao je Škurina i to u Rusiju, u tabor višestrukog šampiona CSKA iz Moskve, i to po cijeni od 500.000 evra!

Djeluje nevjerovatno, ali činjenice su neumoljive – Dinamo je za manje od 24 časa inkasirao 400.000 evra za fudbalera koji, faktički, sa klubom nije odradio nijedan jedini trening!

Škurin je sa Moskovljanima potpisao ugovor na četiri i po godine, ali do trenutka prekida prvenstva zbog korona virusa, nije dobio veliku minutažu.

U ruskoj Premijer ligi igrao je 51 minut (17 protiv Urala i 34 protiv Ufe), dok je 26 minuta dobio u četvrtfinalu Kupa protiv ljutog rivala, Spartaka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC