• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković: Novak i ja smo u zajedničkoj misiji - zbližavanju Srba i Hrvata

Autor mondo.rs

Predsednik OKS objelodanio o čemu je pričao sa najboljim teniserom svijeta kada je prije mjesec i po dana bio u Beogradu. Ispričao i da je predložio da centralni beogradski trg ponese ime Novaka Đokovića

 Boza-Maljkovic-i-Novak-Djokovic-misija-zblizavanja-Srba-i-Hrvata Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Novak Đoković je početkom marta posjetio Olimpijski komitet Srbije, gdje su mu čelnici uručili trofeje za najuspješnijeg sportistu, koji mu zbog obaveza nisu ranije dodijeljeni.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da je sa Novakom tada razgovarao i "posebnoj misiji" koju zajednički vode - zbližavanju Srba i Hrvata.

"Prije jedno mjesec i po dana, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na šta mi je on rekao 'Mislite ovo, mi i Hrvati'. Da, na to sam mislio. Radimo na zbližavanju dva naroda, ali uništiše nas na društvenim mrežama. Na to mi je rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže ono što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas", otkrio je za "Večernji list" Maljković.

Maljković je veoma važan dio karijere proveo u Splitu i vodio Jugoplastiku do dvije titule prvaka Evrope, dok Đoković potencira prijateljski i komšijski odnos, podrškom hrvatskim sportistima, od kojih je najupečatljivija bila fudbalerima tokom Mundijala u Rusiji, kada su poraženi u finalu od Francuske.

Maljković nema dilemu da je Đoković najbolji srpski sportista svih vremena.

"Nikad niko neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista on je i poseban čovjek. Evo vam primjera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio: 'Predsjedniče, hajde da nekoga drugog učinimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekom drugom'. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali odmah su me napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije, jer se takva čast ne može dobiti za života", ispričao je Božidar Maljković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC