• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 scenarija: Treninzi su dozvoljeni, klubovi na terenu, Superliga se vraća!

Autor Milutin Vujičić

Ukoliko bi od ponedjeljka svi bili na treninzima, pred Superligom su tri scenarija za završetak takmičenja.

 Dozvoljeni-grupni-treninzi-Superliga-se-vraca-29.-maja Izvor: MN PRESS

Krizni štab za borbu protiv korona virusa potvrdio je na konferenciji u utorak da je jedna od mjera koja je ublažena zbog poboljšanja epidemiološke slike u Srbiji i dozvoljavanje ekipnih treninga na otvorenom, što je sjajna vijest za sportiste!

Takva mjera je odmah stupila na snagu, samo se čekaju još zvanične preporuke klubovima o tome kako će se treninzi održavati u posebnim uslovima, ali definitivno imaju "zeleno svjetlo" za start.

Možda će vas zanimati

"Sportski žurnal" piše da je Čukarički odlučio da već od danas počne treninge na svom stadionu (u manjim grupama), od ponedjeljka (4. maja) to će učiniti Crvena zvezda i Vojvodina, dok su Partizan i TSC strpljivi i čekaju zvanične preporuke prije odluke kada će se vratiti u pogon.

"Čekamo dopis Ministarstva za omladinu i sport. Sve preporuke vezane za rad u ovim uslovima proslijedićemo klubovima i oni će morati da ih se pridržavaju. Sačekaćemo zvanične odluke države o takmičenjima i onda riješiti kako će sezone da budu privedene kraju", kazao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović za "Žurnal".

Za sada se čini da će pravila grupnih treninga podrazumijevati da mogu maksimalno na terenu da budu devetorica igrača i jedan trener, a ostale pojedinosti bi trebalo da budu uskoro definisane.

Najavljeno popuštanje mjera, i povratak treninzima, znači i da je neminovno počelo da se razmišlja o nastavku Superlige, a "Žurnal" piše da je sada izgledniji datum 29. maj, i to ako klubovi narednog ponedjeljka počnu pripreme, pošto je procijenjeno da je potrebno najmanje tri sedmice da igrači uđu u formu.

Ipak, to nije konačan datum početka, ali bi već za koji dan klubovi mogli da saznaju kada će odigrati mečeve 27. kola Superlige.

Ono što je i dalje enigma jeste kako će se takmičenje završiti.

Prva opcija je da ne bude završeno, kao što je to slučaj u Francuskoj i Holandiji gdje je fudbal zabranjen u narednim mjesecima, druga je da Superliga bude odigrana bez plej-ofa i plej-auta, dakle samo četiri kola i Kup Srbije, a treća je da ne bude nikakvih promjena i da sve bude završeno kao po planu uz 11 preostalih kola i Kup Srbije.

To naravno podrazumijeva najviše vremena...

TABELA: Zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički 42, Spartak 37, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija 19, Rad 15, Mačva 13.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC