• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović dobio zarađeni novac od Slobode: Sve je isplaćeno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Radnika Slavko Petrović potvrdio je za naš portal da mu je isplaćen novac koji mu je dugovao Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle.

 Slavko Petrović za MONDO: FK Sloboda je isplatio dug Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbalski stručnjak iz Srbije na klupi Slobode proveo je devet mjeseci i to u periodu od septembra 2017. do juna 2018. godine.

Klub sa "Tušnja" mu je tada ostao dužan na ime plata sumu od 16 hiljada konvertibilnih maraka, koje su tek nakon što je podigao tužbu Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine konačno isplaćene.

Možda će vas zanimati

"Riješeno je sve, Sloboda je isplatila sva dugovanja prema meni. Moram da priznam da su u tuzlanskom klubu krivi što nisu ranije to riješili s obzirom da sam im nudio more opcija. Nudio sam im da isplate dug i na rate, ali se nisu javljali, pa je moralo ovako. U svakom slučaju priča sa Slobodom je završena", rekao je Petrović za MONDO.

Podsjetimo, osim aktuelnog stratega bijeljinskog kluba, još pet osoba je potraživalo od Slobode zarađeni novac u vrijednosti dodatnih 36 hiljada KM.

To su bivši prvotimci Ivan Kostić i Ivan Fatić (neisplaćeni sudski troškovi po 3-4 hiljade KM), Muamer Adžem (neisplaćeni bonusi između 5 i 6 hiljada KM), bivši predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović (postupak za neisplaćene zatezne kamate - 18 hiljada KM) i Semir Salihović (naknada za posao 1-2 hiljade KM).

Predsjednik Slobode Elmir Šaćirbegović je sarajevskim medijima naglasio da je klub sa "Tušnja" i ove dugove isplatio.

"Sve smo regulisali. Sve je plaćeno i to ne na način 'dođemo vam'", istakao je prvi čovjek Tuzlaka, koji su u međuvremenu produžili ugovor sa perspektivnim Amarom Beganović (20) do ljeta 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC