• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Ljajića nema mesta u Istanbulu - Prodaja ili Sivas!

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Postoje dve opcije, transfer ili pozajmica u Sivas, koji je već dugo zainteresovan.

 Adem Ljajić napušta Bešiktaš Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Ne tako davno, Adem Ljajić je bio jedan od najbitnijih igrača Bešiktaša. Crno-beli dres je obukao nakon što je bio velika želja kluba, a dobre igre su ga držale u startnoj postavi turskog kluba.

I sve se promenilo preko noći, promenom trenera istanbulskog tima. Sada srpski reprzeentativac više nije poželjan, njegova plata je prevelika, a navijači, čiji je ljubimac jedno vreme bio, ne mogu da mu pomognu.

Možda će vas zanimati

Zato će Adem morati da menja sredinu. Već ovog leta, najverovatnije. Sergen Jaljčin mu je smanjio minutažu, a zatim rekao klupskim čelnicima da na njega više ni ne računa.

Kada je već tako, onda klub želi da se saradnja okonča. Tu je došlo do sukoba, jer Adem Ljajić ima ''jak'' ugovor u jednom od najboljih turskih timova i takve uslove ne mogu da mu obećaju u nekim drugim klubovima.

Turci su imali ponudu da srpskog reprezentativca prodaju za 5 miliona evra, što je on odbio i dodatno pokvario odnose unutar samog tima. Kazna je spremna, ukoliko ne prihvati da ga prodaju, poslaće ga u Sivas na pozajmicu.

Taj klub je već neko vreme zainteresovan za Ljajića, a spremni su i da plaćaju 60% plate bivšeg fudbalera Partizana. Ukolik ose ne nađe drugo rešenje, Adem će ostati u Turskoj, ali u dresu drugog kluba.

Razlog za odlazak po ''hitnom postupku'' je i to što je Bešiktaš već pronašao zamenu. Ili bar tako tvrde. Niko Gaitan, momak koji je pravi fudbalski globtroter, želja je Bešiktaša. On bi narednog leta mogao da stigne kao slobodan igrač i da odmah zauzme mesto u startnoj postavi.

Ne tako davno, Gaitan je bio jedno od najvećih pojačanja Veljka Paunovića u Čikagu. Ipak, epizoda u MLS ligi nije bila naročito uspešna, pa je Argentinac odlučio da je Evropa bolja opcija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC