• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgijanci obezbedili selektora: Martinez, do Katara

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Španac ostaje na kormilu tima sa kojim je igrao polufinale Mundijala.

 Roberto Martinez selektor Belgije produžena saradnja Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Bili su prijatno iznenađenje Mundijala u Rusiji, čak i jedan od favorita iz senke za osvajanje svetskog trona, ali su zaustavljeni u polufinalu. Na kraju su Belgijanci ipak bili zadovoljni urađenim.

To govori i produžetak ugovora sa Robertom Martinezom, nekadašnjim trenerom klubova u Premijer ligi, koji će potpisati novi ugovor sa savezom. On na čelu reprezentacije ostaje do narednog Mundijala.

Možda će vas zanimati

Pomeranje Evropskog prvenstva za naredno leto znači da ćemo u godinu dana gledati EURO i Svetsko prvenstvo, a na oba takmičenja će nekadašnji defanzivac predvoditi Belgiju.

Ugovor koji je ranije imao sa Belgijom isticao je ovog leta, odnosno nakon Evropskog prvenstva koje je trebalo da se igra širom kontinenta. Doneta je odluka da se saradnja nastavi, pa će tako poput mnogih igrača koji ovih dana kalkulišu oko nastavka svoje karijere i Martinez imati šta da potpisuje.

Belgijanci će na evropskom prvenstvu biti u grupi sa Danskom, Finskom i Rusijom, a plasman na završni turnir obezbedili su nakon svih 10 pobeda u kvalifikacijama.

Čovek koji je Belgijancima doneo treće mesto na Mundijalu u Rusiji je nekoliko puta istakao da bi voleo da ostane na kormilu nacionalnog tima, pa ne čudi što je lako dogovoren nastavak saradnje. On je Belgiju preuzeo još 2016. godine.

Španac je ranije u karijeri vodio Svonsi, Vigan i Everton, a i deo igračke karijere proveo je na Ostrvu. Bio je član timova iz Engleske, Škotske i Velsa, dok je najmanji fudbalski trag ostavio u domovini.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC