• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad je i zvanično: Nastavlja se Bundesliga!

Autor Pavle Knežević

Vlada Nemačke dala je "zeleno svetlo!

 Nastavlja se Bundesliga Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Bundesliga će se nastaviti u drugoj polovini maja, pošto je nemačka vlada dozvolila takmičenju da se nastavi.

Fudbal u Nemačkoj zaustavljen je sredinom marta, a koronavirusom u toj zemlji zaraženo je više od 150.000 ljudi. Skoro 6.300 je preminulo. Ipak, uprkos svemu tome, čelnici takmičenja su odlučili da odigraju preostalih devet kola, a sada su dobili i "zeleno svetlo" da se takmičenje nastavi.

Možda će vas zanimati

Ove vesti stižu uprkos tome što je kancelarka Angela Merkel ranije danas tražila karantin za sve igrače, što bi značilo da je datum 15. maj, kako je prvobitno planirano, nije u opticaju.

Bundesliga je prva od velikih evropskih liga koja je dobila dozvolu da nastavi takmičenje od izbijanja pandemije koronavirusa. Susedne zemlje Francuska i Holandija odlučile su da prekinu takmičenje.

Utakmice će biti nastavljene, ali bez gledalaca.

Generalna skupština Bundeslige održaće se u četvrtak u Frankfurtu i tada će razgovarati o bezbednosnim protokolima da bi svi učesnici ostali zdravi.

Očekuje se da će se tada doneti odluka o zvaničnom datumu nastavka.

Samo Ajntraht i Verder imaju još po 10 mečeva da odigraju do kraja, a svi ostali po devet. Lider je Bajern Minhen, sa četiri boda više od drugoplasirane Borusije Dortmund.

Povratak Bundeslige bio je dugo planiran, ali je doveden u pitanje nakon što je Keln prijavio da su trojica njegovih zaposlenih bili pozitivni na koronavirus, ali i pošto je napadač Herte Salomon Kalu suspendovan pošto je ignorisao uputstva nadležnih. On se rukovao sa saigračima i prekidao medicinske preglede drugih.

Fudbalska liga Nemačke (DFL) objavila je u ponedeljak da je do prošlog četvrtka testirano 1.724 igrača i osoblja u 36 klubova Bundeslige i Cvajte, od čega je 10 bilo pozitivno.

Bilo je i problema.

Ercgebirge Aue, član Cvajte, stavio je celu ekipu u kućnu izolaciju, pošto je jedan član kluba pozitivan na korona virus.

To je prvi potvrđeni slučaj korona virusa u nemačkoj fudbalskoj ligi u drugom krugu testiranja.

Klub nije objavio ko je zaražen, već samo da su svi igrači, treneri i oni koji rade sa njima, u kućnoj izolaciji uoči novog testiranja u četvrtak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC