• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džordan i Barkli bili su 20 godina kao braća, a onda se Em-Džej naljutio

Autor Mladen Šolak

Kako je puklo prijateljstvo dva velika košarkaša.

 Džordan i Barkli bili su 20 godina kao braća, a onda se Em-Džej naljutio Izvor: Guliver, Streeter Lecka/Getty Images North America

Majkl Džordan i Čarls Barkli bili su godinama vodeće zvezde NBA lige, čak 15 sezona bili su rivali, sretali su se i u velikom finalu, a sve to vreme bili su odlični prijatelji.

Dvojica velikih igrača družili su se van terena, provodili vreme zajedno i tako je bilo i kada su prestali da igraju. Sve dok Barkli nije javno rekao šta misli o tome kako "Em-Džej" vodi svoj NBA tim, Šarlot.

Možda će vas zanimati

Da li će se pomiriti posle više od pola decenije? Barkli ne veruje u to.

"Taj tip mi je oko 20 godina bio kao brat. Bar 20. I da, tužan sam. Ipak, on je za mene i dalje najveći igrač ikad. I želim mu samo najbolje. Ali ništa ne mogu da uradim oko našeg odnosa", rekao je on.

Barkli je pre više od osam godina dao izjavu koju mu je Džordan zamerio i od tada ne govore.

"On ima moj broj. Može da me pozove. Ipak, prošlo je dosta vremena, pa ne verujem da će to da uradi", rekao je nekadašnji MVP lige.

"Ser Čarls" podsetio je sve šta je tada rekao.

"Najviše mi smeta to što mislim da nisam rekao ništa loše. Prilično sam siguran da sam izjavio: 'Koliko god volim Majkla, on neće biti uspešan generalni menadžer sve dok bude zapošljavao najbolje prijatelje i ljude koji će da mu ljube dupe'. I pamtim da sam baš tako izjavio. I baš sam se iznervirao kada je i Fil Džekson izgovorio isto".

Džordan je zbog tih reči odlučio da prekine kontakt sa Barklijem dok je sa legendarnim Filom Džeksonom i dalje u dobrim odnosima.

"Slušajte, ako ste poznati, a Majkl je u jednom trenutku bio najpoznatija osoba na svetu, svi oko vas su ili na vašem platnom spisku ili će puštati da samo vi plaćate pića, večere i letove vašim privatnim avionom. Malo ljudi oko vas biće iskreno sa vama. A, to je veoma teško za bilo koju poznatu ličnost, posebno za nekoga kao što je Majk".

"Ali mislio sam da je to razlog zašto smo bili veliki prijatelji. Mislio sam da je smatrao da uvek može da me pita za mišljenje i da zna da ću da mu dam direktan odgovor. Sada je i deo mog posla, kao TV analitičara, da kažem šta mislim. Ne mogu da izađem na TV i da kažem 'neki tamo generalni menadžer je loš', a da za Majka govorim da radi fantastično zato što mi je kao brat. To bi bilo nepošteno", objasnio je Barkli.

Čuveni igrač Filadelfije, Finiksa i Hjustona rekao je da mu i neki igrači zameraju to što otvoreno govori svoje mišljenje.

"Radiću svoj posao bez obzira na sve", poručio je Barkli, bivši prijatelj "Em-Džeja".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC