• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH o nastavku sezone: Klubovi će se pismeno izjasniti na 10 pitanja

Autor mondo.ba

U petak je u organizaciji NS/FS BiH održana treća video konferencija, sastanak sa predstavnicima klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 FS BiH o nastavku sezone: Klubovi će se pismeno izjasniti Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Učesnike konferencije je u ime NS/FS BiH pozdravio predsjednik Elvedin Begić, a istoj su prisustvovali i potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, kao i predsjednici entitetskih saveza, Vico Zeljković i Irfan Durić. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale.

Možda će vas zanimati

Tokom sastanka je vođena diskusija o prijedlozima klubova za tekuću sezonu, razlozima i argumentima za odigravanje ili neodigravanje nastavka prvenstva, prijedloga datuma početka nove sezone, kao i načina funkcionisanja klubova u narednom periodu. Različit pristup predstavnika klubova, njihovih pogleda i stavova o modalitetu za nastavak takmičenja, otvara široki prostor za opservacije uz mnogo otvorenih pitanja.

Stoga je na sastanku zaključeno da se klubovi pismeno očituju na proslijeđeni upitnik iz FS BiH sa zadatkom da se administraciji dostave konkretni odgovori na postavljena pitanja. Predstavnici klubova će se pismeno izjasniti jesu li za nastavak takmičenja, koji format takmičenja preferiraju, jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom periodu, konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će ista biti izvršena.

Pored upitnika, iz administracije FS BiH je klubovima dostavljen prijedlog „PLANA MJERA I PROCEDURA COVID-19“ za nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica bez prisustva publike, a koji je FS BiH prije dvije sedmice dostavio nadležnim entitetskim ministarstvima na odobravanje. Sve potrebne mjere su preduzete u pravcu izrade kvalitetne pripreme za nastavak takmičenja pod okriljem FS BiH.

Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu, te će istu dostaviti Izvršnom odboru FS BiH na razmatranje. Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još uvijek na snazi mjere nadležnih organa u BiH po pitanju zabrane organizacije sportskih takmičenja, Izvršni odbor će donijeti svoju konačnu odluku, prenio je zvanični sajt FS BiH.

Evo svih 10 pitanja...

Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/2020.?

Ako jeste da li smatrate da se takmičenje treba završiti u postojećem formatu?

Ako smatrate da je potrebno mijenjati format takmičenja molim za opis istog?

Na koji način ćete organizovati trenažni proces, a u smislu preduzimanja preventivnih mjera? Potreban detaljan opis?

Na kojim terenima planirate obavljati treninge?

Na koji način planirate organizovati putovanja na utakmice? Potreban poseban opis za korištenje ugostiteljskih objekata i hotela tokom putovanja?

Na koji način je planirana organizacija utakmice i koji broj osoblja je potreban u direktnoj organizaciji?

Način testiranja igrača i ostalog osoblja na COVID-19 i naziv ustanove?

Rok do kada je planirano obaviti testiranje?

Na koji način planirate utrošiti sredstva pomoći dobijene od FS BiH?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC