• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klatenburg se pokajao, Realov gol iz finala Lige šampiona je neregularan!

Autor Dušan Ninković

Engleski arbitar je izazvao i reakciju Atletiko Madrida zbog ovoga.

 Finale-Lige-sampiona-2016.-godine-Mark-Klatenburg-svjedocenje-Real-Atletiko-Madrid Izvor: Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Postalo mu je jasno, ali je već bilo prekasno. Mark Klatenburg, teatralni engleski sudija, često je bio na meti kritika fudbalskih navijača širom svijeta.

Nakon onoga što je sada uradio posebno će ga mrziti navijači Atletiko Madrida, tima koji je u finalu Lige šampiona poražen od svog najvećeg rivala. Bilo je to u finalu odigranom 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Serhio Ramos, legendarni kapiten Real Madrida, donio je prednost svom timu, a Mark Klatenburg je tokom poluvremena, u sudijskoj svlačionici, shvatio da je taj gol neregularan.

''Real Madrid je poveo 1:0 u finalu, a taj gol je postignut iz ofsajda. Shvatili smo to na poluvremenu. Moj pomoćnik je imao težak zadatak i donio je pogrešnu odluku'', otkriva arbitar.

Meč se nastavio, a Klatenburg je nepravdu pokušao da ispravi na nepopularan način. Uradio je ono što sudije uopšte ne vole da rade.

''Pepe je napravio faul nad Fernandom Toresom i dosudio sam penal. Bio je ljut, rekao mi je, na jasnom engleskom, da to nije ni blizu penal. Zapušio sam mu usta tvrdnjom da je njihov gol neregularan'', dodaje Klatenburg i nastavlja:

''Ljudi su u pravu kada vam kažu da dvije loše odluke ne čine jednu ispravnu. Sudije mrze to da rade, ali fudbaleri nemaju problem sa tim.''

Antoan Grizman je, ukoliko ste zaboravili, promašio taj kazneni udarac, a nekoliko trenutaka prije šuta je Kejlor Navas dobio žuti karton zbog ometanja izvođenja. Urodilo je plodom, očigledno.

Tokom te noći u finalu nastao je čuveni snimak na kom Mark Klatenburg radi neku veoma čudnu stvar sa svojim jezikom. To je, takođe, bilo upućeno Pepeu, Portugalcu koji ga je te večeri razočarao.

''Pomislio sam, 'kako si tako slab za tolikog čovjeka?' jer je dva puta ležao na travi. Pokušavao je da izvuče crveni karton za Atletiko. Neko drugi bi možda pao, ali sam ja bio spreman na njegovu glumu. On je igrač kom nikada ne vjerujete'', zaključio je Englez.

Ova priča izazvala je reakciju i u Madridu. Atletiku nije bilo potrebno mnogo da se prisjete meča o kom je bilo riječi, pa su se oglasili na svom zvaničnom tviter profilu. Isječci iz novina, naslovi u kojima Klatenburg objašnjava da je gol bio neregularan i jednostavna poruka.

Bio je to drugi okršaj u finalu ovih timova, pošto su se sastali i dvije godine ranije. Na stadionu San Siro rezultat je bio 1:1, a Real Madrid je bio bolji nakon izvođenja penala. Pogodili su Vaskez, Marselo, Bejl, Ramos i Ronaldo, dok je u Atletiku, nakon golova Grizmana, Gabija i Saula neprecizan bio Huanfran.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC