• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Gabeli prezadovoljni Trivunovićem: Potpisan novi ugovor, do juna 2022!

Autor mondo.ba

Nekadašnji fudbaler i trener Borca zadovoljio je ukuse Gabeljana

 Vule Trivunovič GOŠK ugovor do juna 2022. Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vule Trivunović je krajem oktobra prošle godine imenovan za trenera GOŠK-a iz Gabele, člana Prve lige Federacije BiH.

Nekadašnji fudbaler Borca, Obilića, Sarajeva, Himkija i Krakovije nije, ipak, imao previše prilike da se dokaže na klupi Gabeljana jer je od tada pa do danas samo pet puta sjedio na klupi, tri puta u finišu jesenje i dva puta tokom proljećne polusezone, prije nego što je stopirana zbog pandemije korona virusa.

Učinak koji je na tim mečevima ostvario, međutim, bio je dovoljan da mu uprava federalnog prvoligaša ponudi novi ugovor, pa će Vule u Hercegovini ostati do juna 2022. godine!

Možda će vas zanimati

Debitovao je porazom od lidera, Olimpika, nakon čega je nanizao četiri meča bez poraza. Prvo je trijumfovao na gostovanju u Kaknju (3:4), zatim remizirao sa Orašjem (3:3), a potom u četvrtfinalu Kupa BiH opet "uzeo mjeru" kakanjskom Rudaru (0:3), poslije čega je njegova ekipa trijumfovala i nad Radnikom iz Hadžića (3:1).

Trenersku karijeru Vule Trivunović je počeo u banjalučkom BSK-u, odakle je prešao u mrkonjićku Slobodu. Tokom jeseni 2016. godine bio je asistent Vladi Jagodiću na klupi banjalučkog Borca, da bi nakon Jagodićevog odlaska u Tuzlu preuzeo kormilo i odveo ekipu do titule u Prvoj ligi RS. Poslije Borca, a prije GOŠK-a, još je radio u Kozari iz Gradiške.

U trenutku suspenzije svih fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini, GOŠK se nalazio na četvrtom mjestu na tabeli, uz devet bodova zaostatka za Olimpikom, dok je u Kupu BiH u borbi za trofej ostao sa Širokim Brijegom, Zrinjskim i Sarajevom.

U ovom trenutku je, međutim, teško reći da li će fudbalska takmičenja u BiH biti nastavljena, pogotovo nakon ponovljenog stava ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, koji ne vidi način kako sportska dešavanja, bar na tlu Republike Srpske, mogu da se, zbog epidemiološke situacije, organizuju prije 1. jula.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC