• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić poručio: Da sam ostao selektor, Vlahović bi uveliko bio u timu

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Nekadašnji selektor Srbije je u intervjuu govorio i Nikoli Milenkoviću.

 Mladen Krstajić poručio: Da sam ostao selektor, Dušan Vlahović bi uveliko bio u timu Izvor: Tano Pecoraro/LaPresse

Mladena Krstajića smo retko imali prilike da vidimo ili čujemo u medijima, otkako je prošle godine napustio mesto selektora Srbije.

Nekadašnji defanzivac je vodio "orlove" na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018, da bi loši rezultati u kvalifikacijama za EURO 2020 značili njegov odlazak sa te pozicije. Ipak, Krstajić je sada imao šta da kaže o dvojici mladih srpskih igrača.

Možda će vas zanimati

On je u intervjuu za zvanični sajt Fiorentine govorio o Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću. Talentovani tandem igrača, poniklih u redovima Partizana, imaju sve veću ulogu na stadionu "Artemio Franki".

Milenković je jedan od onih koji je prvu priliku u reprezentaciji Srbije dobio baš kada je Krstajić bio selektor. Toga se priseća i bivši defanzivac Šalkea i Verdera.

“Nikada nisam birao igrače na osnovu njihovih godina. Uvek prvo gledam njihov karakter, radnu etiku i kvalitet. Nikola je pokazao veliki kvalitet još u vreme dok je bio u Partizanu. On je jako dobar igrač koji je ispunio sve uslove koje sam mu tada postavio. Nikada mi nije palo na pamet da ga ne pozovem“, priča Krstajić i dodaje:

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

“Bleki je na svakom treningu bio vrhunski profesionalac, uvek 100% koncentrisan i pažljiv, slušao je sve što mu se kaže. Igra na istoj poziciji na kojoj sam ja igrao nekada i pokušao sam da mu budem od pomoći, da ga posavetujem neke stvari i prenesem svoje iskustvo na njega. Stalno smo se šalili. Voleo sam da mu kažem: 'Ako me ne poslušaš, gadno ćemo se posvađati'. Naravno, sve uz smeh. Znam koliki je njegov potencijal i očekujem mnogo od njega", govori nekadašnji selektor Srbije.

Milenković odlično igra u Fiorentini i mediji ga, sasvim logično, dovode u vezu sa drugim klubovima. Pominjao se Napoli, Mančester junajted i mnogi drugi.

“Milenković je jedan od najboljih mladih igrača na svetu trenutno. Ako bude odlučio da menja sredinu, predlažem mu da dobro razmisli o svemu, da izabere klub koji će mu pružiti pravi prostor za igru i dalji razvoj. Iskreno, njemu Fiorentina sada nudi ono što mu treba, a to je da dalje napreduje. Trebalo bi da ostane još jednu sezonu. Serija A je jako takmičenje, sa mnogo dobrih klubova."

Ipak, Milenković sada najčešće igra na mestu desnog beka. Krstajić zna koja je njegova prirodna pozicija.

“Moja Srbija i Fiorentina imaju dva potpuno različita sistema. Srbija koju sam ja vodio igrala je 4-2-3-1, a Fiorentina 3-5-2. On može podjednako dobro da igra i kao bek i kao štoper. Fiorentina je već pokazala koliko mu veruje, a prebacivanjem na bekovsku poziciju klub mu je stavio do znanja i da mu ukazuje šansu da bude više uključen i u fazu napada. Vreme je sada da potpuno sazri kao igrač i odluči se isključivo za jednu poziciju, a najbolje bi mu "leglo" mesto štopera."

U razgovoru se Krstajić dotakao i Dušana Vlahovića. Mladi napadač sve bolje napreduje i ove sezone je pokazao o kakvom se talentu zaista radi, a pominje se i da mu Fiorentina već nudi poboljšani ugovor.

“Kao Milenković, i Dušan ima ozbiljnu perspektivu i veliki je talenat. Ima jak karakter, a to je mnogo važno. Bio je jako strpljiv i čekao je svoju šansu u Firenci, a sada je koristi na najbolji način. Ako bi ovako nastavio, biće super. Nemam ni trunku sumnje da će postići mnogo toga u budućnosti. Vlahović je napadač kakvog Srbija traži godinama, podseća me na Darka Kovačevića."

Krstajić je na kraju dobio i jedno interesantno pitanje. Da li bi do sada pozvao Vlahovića u reprezentaciju Srbije, da je ostao selektor?

“Da sam ostao, on bi uveliko bio u mom timu. On je jedan od trojice najboljih napadača koje Srbija ima, bez obzira na svoje godine", zaključio je Mladen Krstajić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC