• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaćinović: Radujem se povratku Bundeslige, ali ništa više neće biti isto!

Autor mondo.ba

Fudbaler Ajntrahta Mijat Gaćinović jedva čeka subotnju utakmicu sa Borusijom iz Menhengladbaha, ali uz dozu rezerve jer nema uvid u formu svog tima, kao ni rivala.

 Mijat Gaćinović: Radujem se povratku Bundeslige, ali ništa više neće biti isto! Izvor: Alexander Scheuber/Bongarts

Poslije dva mjeseca pauze, narednog vikenda se vraća Bundesliga, prva od tzv. liga petice!

U subotu će biti odigrane utakmice 26. kola, ali stadioni u Njemačkoj će biti prazni zbog pandemije korona virusa, koji je Bundesligu zaustavio 11. marta i od tada nije odigran nijedan meč, čak ni prijateljskog karaktera.

Možda će vas zanimati

"Baš zbog toga ne znam šta mogu da očekujem. Počeli smo da treniramo prije nešto više od mjesec, ali nismo imali priliku da odmjerimo snage sa nekom ekipom. Na početku smo radili u manjim grupama, zatim malo većim, a posljednjih dana treniramo onako kako smo navikli. Svima nam je nedostajalo da radimo ono što volimo, pa se baš radujem utakmicama iako ništa neće biti isto", rekao je Gaćinović za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, ranije je Ajntraht bio u karantinu jedan dan pred utakmicu, a sada je sedam dana.

"Testirani smo pet puta tokom priprema i na sreću niko od igrača, članova stručnog štaba i ljudi koji rade u klubu nije bio pozitivan. Virus je sve manje tema među nama igračima, iako postoji respekt i moramo da poštujemo uputstva. Na kraju krajeva mi smo javne ličnosti i treba da budemo primjer svima ostalima".

Gaćinović je dodao da su mu pravila jasna i pridržavaće ih se bez problema, ali mu je najviše krivo što će igrati pred praznim tribinama.

"Uh, igrao sam nekoliko takvih utakmica u karijeri i nije prijatno. Odrastao sam sa loptom, kada nisam bio na terenu, gledao sam utakmice. Ne kaže se džaba da se fudbal igra zbog navijača, ali tako je kako je. Naši su sjajni i sigurno će nam nedostajati. Imamo odličan odnos, podržavaju nas na društvenim mrežama i kada nas sretnu u gradu, ali nije to to. Nema ništa ljepše nego kad čuješ huk sa tribina", naglasio je zlatni "orlić" sa Novog Zelanda.

Za razliku od prošle sezone Ajntraht je ove godine ostvario nešto lošije rezultate, trenutno je na 12. mjestu sa 28 bodova i utakmicom manje koju će igrati sa Verderom.

"Opet kažem, niko ne zna šta može da očekuje u preostalom dijelu prvenstva. Dva mjeseca pauze usred sezone sigurno je ostavilo traga na nama igračima, ali je dobro što su svi timovi u istoj situaciji. Vjerujem da smo se dobro spremili, malo smo se i osvježili jer smo bili prilično umorni od igranja na tri fronta".

Izvor: MN PRESS

Reprezentativac Srbije je istakao da će glavni cilj kluba iz Frankfurta do kraja sezone biti Kup Njemačke u kojem se u polufinalu sastaje sa Bajernom.

"Naravno da ne možemo da im prijetimo, svi znamo koliko su moćni. Ali možemo da se nadamo, ne bi bio prvi put da ih pobijedimo. Uostalom, ove sezone smo ih dobili sa 5:1 na našem terenu, sigurno će željeti da nam se osvete, a mi ćemo nastojati da ponovimo istu partiju. Malo mi je krivo što smo u Ligi Evrope ubjedljivo izgubili od Bazela (0:3). Moraćemo pokušati da nadoknadimo minus, ali smo svjesni da će biti vrlo teško".

Gaćinović je priznao i da nije zadovoljan svojim partijama u ovoj sezoni.

"Povrede su mi pravile dosta problema. Taman uhvatim ritam i počnem da igram u kontinuitetu, a onda se desi peh. Sada sam zdrav i spreman, nadam se da će tako biti do kraja sezone, a ako bude tako moje partije biće ubjedljivije".

"Orlovi" još ne znaju kada će odigrati baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške, a Gaćinović se uvjerio u kvalitete napadača Skandinavaca.

"Igrali smo protiv Borusije i Erlinga Holanda koji je strašan igrač. Vrlo je opasan, pravi golgeter, ali Norvežani imaju i drugih kvalitetnih igrača. Još ne znamo ni datum utakmice, tako da ne bih previše pričao o njoj. Jasno je samo da nas čeka težak posao, ali vjerujem da imamo snagu za preostala dva koraka", zaključio je Gaćinović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC