• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roberto Karlos zna ko je bolji od Kristijana i Lionela

Autor Dušan Ninković

Brazilski lijevi bek, izgleda, ne cijeni previše dvojicu najboljih na svijetu.

 Roberto-Karlos-poredjenje-Lionel-Mesi-i-Kristijano-Ronaldo-Luis-Nazario-da-Lim-Ronaldo-bolji-od-njih Izvor: MN PRESS

Bez obzira na to da li ste ljubitelj Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda, svakako ćete onog drugog staviti u sam vrh najboljih svjetskih fudbalera. E, ako ste Roberto Karlos, stvari se malo mijenjaju.

Posljednjih godina njih dvojica dominiraju svjetskim fudbalom, ali je toga ovaj sport igrao i čovjek koji je nekadašnjeg lijevog beka Real Madrida i Brazila ostavljao bez daha. Upravo je u tim timovima bio saigrač sa Ronaldom.

Možda će vas zanimati

Jedan od najboljih lijevih bekova svih vremena smatra svog zemljaka neuporedivim sa zvezdama Barselone i Juventusa. Tvrdi i da ima dobre razloge za to.

''Ronaldo je odskakao kvalitetom i na treninzima. On je bio najbolji. Nikada se neće pojaviti sljedeći 'Fenomeno', Ronaldo. Nejmar, Mesi, Kristijano Ronaldo, ne mogu ni da se porede sa njim. Bio je unikat'', ističe nekadašnji defanzivac.

Brazilac, koji je često uspijevao da matira golmane iz nevjerovatnih pozicija, zbog svog razornog udarca, nastavio je da objašnjava o čemu se tu radi. 

''U našoj generaciji je bilo teže postići gol. Mnogo više se igralo na fizičku snagu, a napadači nisu bili zaštićeni. Ipak, Ronaldo je i u takvim uslovima mogao sve'', kaže Roberto Karlos.

Ronaldo i Karlos su bili saigrači u Real Madridu, kada je španski gigant napravio ''Galaktikose'', ali su prije toga već imali zajedničke uspjehe. Reprezentacija Brazila je 1998. godine bila finalista Mundijala, a četiri godine kasnije su postali šampioni svijeta.

Brazilski Ronaldo je tokom igračke karijere nosio dres dva najveća španska tima, a mnogi su smatrali da će biti promašaj Reala. Tada je već bio iskusan i sa istorijom povreda, pa je bila upitna njegova fizička priprema. Roberto Karlos nije imao dilemu da li će njegov zemljak uspjeti, a 104 gola na 177 mečeva pokazuju da je bio u pravu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC