• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajo Valjekano odbio da trenira - razlog je za divljenje!

Autor Dušan Ninković

Predvođeni svojim trenerom, odbili su da istrče na teren.

 Fudbaleri-Rajo-Valjekano-odbili-da-treniraju-razlog-za-divljenje-podrska-zaposlenima Izvor: Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno, GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Iako je danas trebalo da nađu na terenu, fudbaleri Rajo Valjekana nisu to uradili. Oni su odbili da treniraju i imaju dobre razloge za takvu odluku.

Predvođeni Pakom Hemezom, čovekom koji ih je preuzeo u toku prethodne sezone, fudbaleri španskog tima su pokazali klupskim čelnicima da nisu saglasni sa dešavanjima unutar kluba. Ovo je njihov način protesta.

Možda će vas zanimati

Ranije, u toku pandemije, Rajo Valjekano je odlučio da smanji plate zaposlenima. U to su bili uključeni svi koji rade u klubu, bez obzira da li njih posao ima veze sa samim igranjem utakmica ili ne.

U ovom slučaju, Rajo nije učinio ništa nelegalno. Oni su iskoristili odluku španskih vlasti po kojoj im je dozvoljeno da smanje primanja svojih zaposlenih, ali igrači smatraju da to nije pošteno.

Još nije poznato gde su tačno nastale nesuglasice, ali španski mediji pretpostavljaju da je reč o platama ljudi koji nisu fudbalsko osoblje. Hemez i njegovi momci su pokazali solidarnost sa ljudima koji godišnje zarađuju mnogo manje od njih.

Podsećanja radi, tim iz okoline Madrida počiva na nekim principima iz davnih vremena, a njihovi navijači smatraju se pristalicama socijalističkih ideja.

Ekipa je prethodne sezone zauzela 20. poziciju u Primeri i preselila se u Segundu, drugi rang takmičenja. Nakon 30 mečeva u ovoj sezoni imaju 40 osvojenih bodova i zauzimaju 11. mesto na tabeli, uz šanse da se izbore za mesto u plej-ofu ako se prvenstvo nastavi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC