• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekama su mnogi odbili, ali bivši reprezentativac Engleske nema taj luksuz

Autor Dušan Ninković

Imao je zapaženu karijeru u Premijer ligi, ali je zbog povreda ona naglo nestala.

 Bivsi-reprezentativac-Engleske-Danijel-Staridz-transfer-u-Inter-Majami-Dejvid-Bekam Izvor: AP Photo/Richard Drew/Tanjug

Kada je pravio fudbalski klub, Dejvid Bekam je imao velike ambicije. Najavljivao je neke od najboljih igrača i trenera u svom Interu iz Majamija, ali za sada nema uspeha.

Prvobitna ideja je bila da se u Majami dovedu Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo, ali od toga nema ništa. Krenulo se u drugu grupu igrača, pa su mete bili Barselonin Kutinjo ili Realov Rodrigez, ali ni to nije uspelo.

Možda će vas zanimati

Klub još uvek nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu, a ogromna fudbalska imena su se već dovodila na istočnu obalu SAD. Jedno mnogo manje je realnije.

Za razliku od ostalih fudbalera koji su imali veliki izbor, pa su se zahvalili Bekamu, nekadašnji reprezentativac Engleske nema mogućnost da bira. Danijel Staridž bi mogao da se preseli ''preko bare''.

Bivši fudbaler Mančester sitija, Čelsija i Liverpula je trenutno pod kaznom, jer odrađuje suspenzuje zbog sportskog klađenja. To ne sme, barem ne kada ste profesionalni fudbaler.

Staridž je kaznu dobio u maju, kada je bio igrač turskog Trabzona, a pored četiri meseca van fudbala morao je i da plati 150 hiljada funti. Ta kazna je kasnije duplirana, ali ona nije previše teško pala napadaču.

Ubrzo je usledio raskid ugovora sa turskim timom, a Staridž je sada slobodan da potpiše novi ugovor. Nije u sjajnoj poziciji, pošto se timovi ne otimaju za njega, pa je odlazak kod Dejvida Bekama sasvim realna opcija.

Za Danijelove usluge su ranije bili zainteresovani još neki MLS timovi, između ostalog i DC za koji je nastupao Vejn Runi, ali do saradnje nije došlo. Inter iz Majami bi mogao da ima više sreće, ali i da dobije Staridža koji godinama muči muku sa povredama.

Tokom igračke karijere u Engleskoj, napadač je sa Čelsijem postao prvak Evrope, osvajač Premijer lige i dva FA kupa, dok je sa Liverpulom poražen u finalima Lige šampiona, Lige Evrope i Liga kupa. Upisao je 26 nastupa za Englesku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC