• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako kažu Ronaldinjo i "pravi" Ronaldo, onda dileme nema: On je najbolji!

Autor mondo.ba

Legendarni brazilski fudbaleri Ronaldinjo Gaučo i Ronaldo izabrali su Lionela Mesija ispred Kristijana Ronalda za najboljeg igrača svih vremena.

 Ronaldinjo, Ronaldo: Lionel Mesi je najbolji u istoriji Izvor: Andreas Rentz/Bongarts

U posljednjih 15 godina, fudbalska javnost i navijači su potakli raspravu o Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu kao najboljim igračima u istoriji "najvažnije sporedne stvari" na svijetu.

U raznim anketama, kao i u izjavama mnogih poznatih sportista i nekadašnjih igrača, vodila se i vodi "mrtva trka" između argentinske i portugalske zvijezde.

Možda će vas zanimati

Posljednji koji su se izjasnili na ovu temu bili su Ronaldinjo i Ronaldo, brazilske i svjetske fudbalske legende.

Ronaldinjo, koji je igrao sa Mesijem u Barseloni, priznao je da je premalo vremena proveo zajedno sa njim i da bi volio da je to bilo duže.

"Mesi. Volio bih da sam nastavio da igram s njim. Nije bilo dovoljno vremena, bio je mlad. Volio bih makar još jednom zaigrati s njim. Nema sumnje da je najbolji u istoriji. Niko nije učinio to što je učinio Mesi. Drugi (Kristijano Ronaldo) je kompletan igrač, ima sve. Ali ima i Mesi, a ostalo je pitanje ukusa. Više volim Mesijev stil", rekao je nekadašnji igrač Pari sen Žermena i Milana, koji je u karijeri osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera planete.

Njegov kolega iz reprezentacije Brazila Ronaldo (43), takođe dobitnik "Zlatne lopte", pohvalio je petostrukog osvajača ove nagrade i svog prezimenjaka Kristijana, ali je za njega Mesi "izvan ovog svijeta".

"On (Mesi) je izvan ovog svijeta. I Kristiano je takav, ali Lea vidim kao kompletnijeg igrača. Odličan je. Sviđa mi se više od ostalih. Sve što uradi je spektakularno", rekao je nekadašnji napadač PSV-a, Intera, Barselone, Reala, Milana i brazilskih ekipa Kruzeiro i Korintijans.

Interesantno, američki mediji prenose i izjavu Dejvida Bekama, nekadašnjeg igrača Mančester junajteda, koji se takođe uključio u raspravu Mesi-Ronaldo.

Nekadašnji engleski reprezentativac priznao je da je odlučio da se penzioniše upravo kad je za protivnika imao šestostrukog osvajača "Zlatne lopte" Lea Mesija.

"Kad je protrčao pored mene, odlučio sam da se povlačim iz fudbala", izjavio je Bekam, koji je u karijeri još branio boje Real Madrida, Milana, PSŽ-a i Los Anđeles Galaksija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC