• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi Berlina: Grujićeva Herta želi osvetu, a Subotićev Union bodove spasa!

Autor mondo.ba

Poslije gostujuće pobjede nad Hofenhajmom (0:3), fudbaleri Herte će petak (20.30) u berlinskom derbiju dočekati Union s namjerom da se revanširaju za minimalan poraz u jesenjem dijelu Bundeslige.

 Herta - Union Berlin, najava 27. kolo Bundesliga Izvor: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images/Guliver

U drugoj utakmici poslije pandemije korona virusa, u prestonici Njemačke na rasporedu je veliki derbi Berlina između Herte i Uniona.
Tim iz istočnog dijela grada je u prvom dijelu sezone slavio minimalnu pobjedu golom Sebastijana Poltera iz jedanaesterca u 90. minutu, ali pred večerašnji revanš, tim iz zapadnog dijela Berlina sprema "osvetu" iako neće moći da računa na podršku punog Olimpijskog stadiona.

Možda će vas zanimati

"Svi se sjećamo tog meča. Bio je to crni, crni dan. Sada imamo priliku malo da popravimo stvar", rekao je generalni direktor Herte Mihael Prec.

Trener plavo-bijelih Bruno Labadija, koji je na klupi debitovao trijumfom u Sinshajmu, smatra da će derbi biti potpuno drugačiji zbog činjenice da će susret biti odigran bez publike.

To naravno nije spriječilo navijače oba kluba da "ratuju" na ulicama Berlina, ali samo naljepnicama svojih timova, koje lijepe svuda - na saobraćajne znakove, bandere, autobuska stajališta...

"Uslovi su različiti. Dakle, to je drugačija vrsta derbija", izjavio je Labadija aludirajući na rigorozne mjere koje su uvedene nakon pandemije korona virusa.

Reprezentativac Srbije Marko Grujić i internacionalac iz Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević najavljeni su od prvog minuta berlinskog derbija, baš kao i srpski internacionalac Neven Subotić u dresu Uniona.

Njemačka Bundesliga je prva velika liga u Evropi koja je nastavila sezonu poslije dvomjesečnog prekida uz obavezno redovno testiranje na kovid-19, poštovanje fizičke distance i prazne stadione što je sprovedeno u proteklom 26. kolu.

U narednom kolu će u Bundesligi i "Cvajti" biti odata počast žrtvama pandemije, samo u Njemačkoj umrlo je više od 8.000 ljudi, a zaraženih je iznad 175.000.

"Širenje koronavirusa već je odnijelo mnoge živote u cijelom svijetu. Njemački fudbal želi da izrazi saučešće njihovim porodicama", rekao je izvršni direktor Bundeslige Kristijan Zajfert i dodao da će igrači nositi crni flor i minutom ćutanja pred početak utakmica odati počast preminulima.

Trener Uniona Urs Fišer propustio je prethodnog vikenda meč sa Bajernom (0:2) nakon što je zbog porodične nesreće prekršio karantin.

"Iako su uslovi neobični, radujem se utakmici. Na kraju krajeva, riječ je o derbiju, posebnom susretu s velikom dozom emocija. Siguran sam da ne treba mnogo igračima da pronađu motiv za utakmmicu. Nama je i dalje glavni cilj opstanak, a pobjeda nad Hertom bi nam mnogo pomogla", izjavio je Fišer.

Izvor: Boris Streubel/Bongarts

SASTAVI

HERTA: Jarštajn, Pekarik, Bojata, Torunariga, Platenhart, Lukebakio, Grujić, Skjelbred, Mitelštad, Kunja, Ibišević.
UNION BERLIN: Gikievič; Lenc, Fridrih, Subotić, Hubner, Trimel; Bulter, Promel, Andrič, Ingvartsen, Anderson.

PAROVI 27. KOLA

petak

Herta - Union Berlin (20.30)

subota

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen (15.30)
Volfsburg - Borusija Dortmund
Frajburg - Verder Bremen
Paderborn - Hofenhajm
Bajern Minhen - Ajntraht Frankfurt (18.30)


nedjelja

Šalke - Augsburg (13.30)
Majnc - RB Lajpcig (15.30)
Keln - Fortuna Diseldorf (18.00)

TABELA: Bajern 58, Dortmund 54, Menhengladbah 52, Lajpcig 51, Leverkuzen 50, Volfsburg 39, Frajburg 37, Šalke 37, Hofenhajm 35, Keln 33, Herta 31, Union 30, Frankfurt (-1) 28, Augzburg 27, Majnc 27, Diseldorf 23, Bremen (-1) 18, Paderborn 17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC