• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi utvrdili: Meč Liverpul - Atletiko je kriv za smrt 41 osobe!?

Autori Beta Autori Nebojša Marković

Nakon detaljnog istraživanja, objavili su svoje zaključke

 Mec-Liverpul-Atletiko-je-kriv-za-smrt-41-osobe-korona-virus-Liga-sampiona-11.-mart Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Nevjerovatne vijesti stižu sa Ostrva!

Kontroverzna odluka da se dozvoli utakmica Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida 11. marta možda je dovela do 41 smrti povezane korona virusom, prenijeli su danas britanski mediji.

Možda će vas zanimati

List Sandej tajms (Sunday Times) je objavio da je dolazak oko 3.000 navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u oblasti Liverpula.

Ovaj list je napravio veliko istraživanje o zakasnjelim odlukama britanskih vlasti koje su vjerovatno dovele do hiljada smrtnih slučajeva tokom pandemije korona virusa. Jedan deo analize posvećen je utakmici Liverpula i Atletiko Madrida.

"Sandej Tajms" je objavio kako je kompanija "Edž Helt" analizirala podatke NHS-a, britanskog zdravstvenog sistema, i otkrili su da je "utakmica na Enfidu dovela do 41 dodatne smrti" zbog korona virusa u razmaku od 25 do 35 dana nakon utakmice.

Na toj utakmici je na stadionu Liverpula, osim 3.000 navijača iz Španije, bilo još 49.000 ljudi. Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martinez Almedia je prošlog mjeseca priznao da je bila greška što je bilo dopušteno da se utakmica odigra pred navijačima.

Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths, LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

"Nije imalo nikakvog smisla da 3.000 navijača Atletika otputuju na "Enfild" u tom trenutku. Bila je to greška. Gledajući sa ove distance, naravno, ali mislim da je čak i u tom trenutku moralo da bude više opreza", rekao je gradonačelnik Madrida za "Onda Sero".

Španija je početkom marta, kako pokazuju podaci pojedinih visokih institucija, imala oko 640.000 slučajeva zaraženih, dok je u Britaniji broj bio oko 100.000.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je bila žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili da se bar odigra pred praznim tribinama, uprkos što se duel Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund iste večeri u Parizu igrao bez publike.

Fudbalsko prvenstvo Španije je dan kasnije privremeno suspendovano na dvije nedjelje, a potom i na neodređeno vrijeme.

Primera bi mogla da se, po riječima premijera Španije Pedra Sančesa, nastavi 8. juna, mada se tačan datum očekuje naredne nedjelje.

Premijer liga Engleske još nije odredila datum za nastavak takmičenja. Očekuje se da se sa normalnim treninzima nastavi tek polovinom juna.

Brat-Majkla-Dzordana-visok-173-centimetra-Leri-Dzordan-zakucavanje

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC