• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape oduševljen Banjalukom: "Juga" bi se raspala i da je bila prvak svijeta

Autor mondo.ba

Legenda Sarajeva, Pari sen Žermena i nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić priznao da je bio oduševljen gradom na Vrbasu, kad god je imao priliku da dođe u Banjaluku.

 Safet Sušić: Oduševljen sam Banjalukom! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Legendarni Pape je u razgovoru za "Sportski žurnal" najprije bio obradovan pozivom dopisnika beogradskog lista iz Banjaluke.

"Pozdrav za Banjaluku u kojoj sam uvijek bio oduševljen, kada dođem", rekao je na početku razgovora Sušić, a potom dodao:

Možda će vas zanimati

"Vidio sam intervju Milana Jovanovića iz 'Žurnala' koji ste mi poslali na viber i obradovali ste me. Uvijek kad čovjek tako nešto pročita o sebi bude ispunjen zadovoljstvom i lijepim utiscima. Drago mi je da sam bio idol jednom mlađem igraču i to saznanje me pričinjava ispunjenim i srećnim, bilo da se radi o fudbalerima koji su igrali u moje vrijeme ili poslije mene, velika je to stvar".

Legenda jugoslovenskog fudbala se potom prisjetio Mundijala 1990. godine u Italiji i eliminacije u četvrtfinalu od Argentine.

"Uhhh, bolna rana. Mislim da nije bila sramota izgubiti od takve reprezentacije kao što je tada bila Argentina, pogotovo s (Dijegom) Maradonom i (Klaudiom) Kaniđom. Objektivno tu utakmicu mogli smo da pobijedimo, da nije bilo ranog iskuljučenja Refika Šabanadžovića u 30. minutu. Iako smo, uključujući i produžetke, igrali 90 minuta sa igračem manje na terenu, favorizovana Argentina ništa nije bila bolja od nas. Imali smo tu nesreću da ostanemo s igračem manje, ali i u tim uslovima smo uspjeli da ne primimo gol, što je bio podvig. Onda su došli penali i lutrija, sreća je stala uz Južnoamerikance".

Bio je selektor Bosne i Hercegovine i jedini koji je odveo "zmajeve" na veliko takmičenje - Mundijal 2014. godine u Brazilu.

Pape ipak ne vjeruje da bi "plavi" postali prvaci svijeta da su uspjeli da preskoče Argentince.

"Poslije te utakmice bilo je prisutno razočarenje na sve okolnosti koje su viđene, ali je veliki uspjeh doći u četvrtfinale prvenstva svijeta. Mislim da je švajcarski sudija Kurt Retlisberger pogriješio kod dodjeljivanja dva žuta kartona Šabanadžoviću, jedan od njih nije bio… Presudio je autoritet Maradone. Sudbina je tako htjela. Argentina je igrala finale i poražena od Nijemaca s kojima smo mi otvorili takmičenje u našoj grupi, ne baš pohvalno".

Izvor: MONDO

Sušić se nije složio ni sa konstatacijom Faruka Hadžibegića (selektor Crne Gore) da se "Jugoslavija ne bi se raspala da je 1990. godine postala šampion svijeta".

"Faruk je neviđeni optimista, veliki. Ne vjerujem da bi se išta promijenilo i da smo bili prvaci svijeta. Već prije toga desile su neke stvari koje su najvljivale da će sve da bude vrlo loše. Sjećam se Zagreba i utakmice sa Holandijom kada je čitav 'Maksimir' navijao za goste, a nama zviždao. Bilo je to poslije one utakmice Dinamo - Crvena zvezda na kojoj su tenzije prešle fudbalske granice. Nagovještaji su, zaista, bili loši...", zaključio je legendarni fudbaler Sarajeva i Pari sen Žermena.

Igračku karijeru je završio 1992. godine u francuskoj Crvenoj zvezdi (Red star iz Sent Ouena). U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je 54 utakmice i postigao 21 gol.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC