• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Francuskoj: U Strazburu odigrana utakmica pred 400 navijača!

Autor mondo.ba

Francuska javnost u šoku je nakon što je otkriveno da je u nedjelju u okolini Strazbura odigrana fudbalska utakmica na kojoj se okupilo oko 400 gledalaca.

 Šok u Francuskoj: U Strazburu odigrana utakmica pred 400 navijača! Izvor: Alexander Scheuber/Getty Images Europe

U trenucima dok se Francuska bori s epidemijom korona virusa koja je do sada odnijela skoro 30.000 žrtava, u okolini Strazbura, koji se nalazi u francuskoj "crvenoj zoni", odigrana je utakmica između lokalnih klubova Nojhofa i Hotepjera, prenijela je agencija "Fena".

Na stadionu se okupilo oko 400 gledalaca, a na fotografijama i video zapisima koji su preplavili društvene mreže vidi se kako navijači utrčavaju na teren kako bi proslavili golove.

Možda će vas zanimati

Opštinska policija odmah je intervenisala, ali nije mogla da spriječi odigravanje utakmice.

"Glupost i neodgovornost mogu dovesti do katastrofalne zdravstvene situacije u našoj regiji. Naše područje i medicinsko osoblje ne trebaju novi dramu", rekao je zamjenik gradonačelnika Strazbura Serž Ole za francuske medije.

"Imamo videozapise, sve ćemo provjeriti i sigurno će biti sankcija" dodao je.

Utakmica je odigrana na stadionu "Pako Meteo" kojim upravlja sportska organizacija "Kenigshofen", čiji je predsjednik Fransoa Markad rekao za lokalne novine da je stadion korišten bez odobrenja.

"Ovo što se dogodilo apsolutno je neoprostivo i neprihvatljivo. U šoku sam, uvjeravam vas da niko iz našeg kluba nije odobrio ili ohrabrio ovo okupljanje".

Ljekar u pariškoj bolnici Žilber Derej je izjavio da strahuje kako će ilegalna utakmica izazvati nove slučajeve zaraze korona virusom.

"Bilo je to potpuno nerazumno. Virus je i dalje prisutan i ovakav događaj može predstavljati mini-virusnu bombu", rekao je Derej.

Francuska liga (LFP) je krajem aprila zaključila sezonu 2019/20. nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola i stanje na tabeli proglasila konačnim.

Pari Sen Žermen je proglašen šampionom, dok je drugoplasirani Olimpik Marsej izborio direktan plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone. Amijen i Tuluz su izgubili prvoligaški status, ali još nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSŽ - Lion) i Kupa (PSŽ - Sent Etjen).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC