• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda za titulu na godišnjicu Barija, derbi se igra u Novom Sadu

Autor Dušan Ninković

Prvenstvo je skraćeno za celih sedam kola, podele neće biti, a neće biti ni ispadanja. Ipak, ima zašto da se igra.

 Superliga-Srbije-najava-27.-kolo-Zvezda-godisnjica-Barija-titula-na-Banjici-Vojvodina-Cukaricki Izvor: MONDO ilustracija

Četiri kola u prvenstvu i tri runde kupa. To je sve što ćemo videti od elitnog srpskog fudbala u ovoj sezoni. Zbog pandemije korona virusa prvenstvo je prekinuto na više od dva meseca, ali smo nekako dočekali nastavak.

U međuvremenu, desile su se velike stvari. Promena formata, nadglasavanje ''večitih rivala'', pripreme za nastavak sezone... Novo, 27. kolo po redu, sada je pred nama! I trebalo bi da bude veoma zanimljivo.

Možda će vas zanimati

Pre svega, važno je istaći da će se fudbal u Srbiji igrati u mnogo termina, kao i da će Arena prenositi sve utakmice ove runde. Tri meča u petak, tri meča u subotu i poslednja dva susreta ovog kola u nedelju. Već zvučio dovoljno neobično za naše uslove.

Krenuće se iz Inđije, gde Sremcima gostuju momci sa severa Bačke. Spartak iz Subotice, koji se nalazi na 7. poziciji na tabeli, biće rival jednog od timova koji su bili u opasnoj zoni. Kažemo bili, pošto ispadanja neće biti.

Petak popodne u Vojvodini bi mogao da bude stereotipan, u laganom ritmu, bez previše nervoze i uz oprez da se, nakon improvizovanog pripremnog perioda, niko ne povredi. Naravno, biće mesta i za dokazivanje trenerima Janjiću i Gaćinoviću, jer se u ovim rundama može ''kupiti'' mesto za narednu sezonu.

A onda, do kraja večeri, dve rezultatski mnogo bitnije utakmice. Selimo se severnije, u Novi Sad, a tamo Vojvodina dočekuje Čukarički u pravom derbiju kola. Biće to istovremeno i borba za bodove koji mogu da znače Evropu!

Vojvodina se nalazi na trećem mestu sa 55 bodova, tri manje od Partizana i krajičkom oka gleda ka drugoj poziciji. Ako bi se otvorila prilika da je se domognu... Čukarički ima drugačije planove. Sa tri boda manje od TSC-a, kandidat su za četvrto mesto na tabeli. Ali, potrebno je uzeti ceo plen na stadionu Karađorđe. To nije lako.

Navijači Zvezde se nadaju da će se na Banjici slaviti titula. Za početak bez publike, a kasnije pred svojih 1.000 navijača. Crveno-beli gostuju Radu, a osvajanje tri boda znači i novu titulu. Prvu u trenerskoj karijeri Dejana Stankovića. Rad je do pre samo nekoliko nedelja bio u velikim problemima, pošto im pozicija na tabeli nije impozantna.

Sada ''Građevinari'' ne moraju da brinu, pošto iz lige neće ispasti niko. Prilika da se opuste i pred aktuelnim, a verovatno i budućim šampionom Srbije, prikažu jednu od najboljih partija u ovoj sezoni.

I u subotu će program početi od 15 časova. Ekipa Radnika će u Surdulici dočekati Proleter, u meču koji nema preveliki rezultatski značaj. Timovi se nalaze na 10. i 11. poziciji, deli ih samo jedan bod i ovo bi mogao da bude jedan od najujednačenijih mečeva u rundi.

Fudbal će se igrati i u Humskoj, a Partizan će pokušati da se osveti Lučancima. Mladost je bila bolja u jesenjem delu prvenstva, a crno-beli imaju samo jednu pobedu u poslednja četiri duela sa ovim timom. Protivnik koji im nikako ne leži će morati da bude savladan.

Susret Partizana i Mladosti biće zanimljiv i zbog formacije u kojoj će nastupiti crno-beli. Kako se moglo videti na treninzima u prethodnom periodu, mnogi mladi fudbaleri su se nametnuli Miloševiću, pa će u poslednja četiri kola tekućeg prvenstva čekati svoju šansu.

Napredak iz Kruševca, koji ima velikih finansijskih problema, ugostiće Radnički iz Niša. Kruševljanima ovaj meč ne znači ništa, pošto su tokom prethodnog perioda morali da ''biju svoje bitke'', dok će gosti iz Niša imati na umu tri boda sa ovog meča. Možda još nisu odustali od četvrte pozicije na tabeli.

Najprijatnije iznaneđenje prvenstva je TSC i oni očigledno ne žele da se priča završi. Nedavno su pokazali velike ambicije ponudom za mladog Banjca, a izlazak na evropsku scenu bi bio najveći rezultat u klupskoj istoriji. Do tog cilja im nije ostalo još mnogo, pa se tri boda protiv Javora podrazumevaju. Gosti nisu bili u sjajnoj formi pred pauzu, ali videćemo i kakve su pripreme obavljene na Goliji.

Voždovac nije pobedio nijednom ove kalendarske godine, a ima li bolje prilike za to od gostovanja ''fenjerašu''? Tokom proleća su menjali trenera, pokušavali da uigraju igrače iz omladinskog pogona, igrali na gol više, ali bodova nije bilo. Mačva je u 26 kola sakupila samo 13 bodova i mnogi su smatrali da je ekipa dragana Aničića već ispala iz lige. Ali, niko neće ispasti.

SUPERLIGA, 27. kolo

petak
Inđija - Spartak (15)
Vojvodina - Čukarički (17)
Rad - Crvena zvezda (19:30)

subota
Radnik - Proleter (15)
Partizan - Mladost (17:30)
Napredak - Radnički (19:30)

nedelja
TSC - Javor (17:30)
Mačva - Voždovac (19:30)

TABELA: Crvena zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički 42, Spartak 37, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija 19, Rad 15, Mačva 13.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC