• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Liverpula na koljenima - Razlog je jasan!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Uprava Liverpula i brojni fudbaleri su na društvenim mrežama objavili snimak klečanja na koljenima na centru "Enfilda" i poslali poruku "Zajedništvo je snaga".

 Fudbaleri Liverpula na koljenima - Razlog je jasan! Džordž Flojd Izvor: Guliver/Alex Pantling/Getty Images

Fudbaleri aktuelnog prvaka Evrope Liverpula kleknuli su na koljena na centru "Enfilda" i tako odali počast afroamerikancu Džordžu Flojdu, koji je preminuo nakon brutalnog prošlosedmičnog hapšenja u SAD-u.

Uprava kluba i brojni fudbaleri su na društvenim mrežama objavili snimak klečanja na koljenima na centru liverpulskog zdanja i poslali poruku "Zajedništvo je snaga".

Možda će vas zanimati

Među fudbalerima koji su odali počast Flojdu i digli glas protiv policijske brutalnosti nad njim su i Trent Aleksander-Arnold, Endi Robertson, Virdžil van Dajk, Dejan Lovren, Džejms Milner, Džo Gomez, Žoržinjo Vajnaldum, Adrijan San Migel, Endrju Lonergan, Fabinjo i Džordan Henderson.

Flojd je uhapšen u ponedjeljak prošle sedmice u Mineapolisu, nakon što je navodno pokušao da koristi krivotvorenu novčanicu od 20 dolara u lokalnoj trgovini. Videosnimci brutalnog hapšenja objavljeni su na društvenim mrežama. Policajci su mu stavili lisice i oborili ga na zemlju te mu je jedan od njih pritisnuo koljeno na vrat. Tvrdili su da se opirao hapšenju.

Uprkos tome što je Flojd u nekoliko navrata govorio da ne može disati, policajac nije dizao koljeno s njegovog vrata. Ubrzo nakon toga učinilo se da je Flojd izgubio svijest, ali policajac je zadržao identičan položaj prema žrtvi. Umro je ubrzo nakon što su ga prebacili u bolnicu.

Zbog smrti 46-godišnjeg Flojda, širom SAD-a već šest dana traju masovne demonstracije koje su izazvale nerede u skoro svim većim gradovima te zemlje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC