• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od rekonstrukcije: Voša na "Karađorđu" i naredne sezone

Autor Nebojša Marković

Gradonačelnik Novog Sada je govorio o projektu renovacije stadiona "lala".

 Ništa od rekonstrukcije: Vojvodina na "Karađorđu" i naredne sezone Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Fudbalski klub Vojvodina će i u sezoni 2020/21 igrati na "Karađorđu".

Novosadska "stara dama" neće morati da se privremeno seli zbog rekonstrukcije stadiona, jer od nje, bar za sada, neće biti ništa.

Možda će vas zanimati

Ovo je potvrdio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vućević, koji je ukazao da postoje problemi u vezi sa realizovanjem ideje o rekonstrukciji "Karađorđa".

Iako je prethodno bilo najavljeno da će ovo biti poslednja sezona "lala" na svom stadionu pre nego što otpočne rekonstrukcija, posle najnovije izjave gradonačelnika Novog Sada jasno je da će Vojvodina igrati na "Karađorđu" i tokom predstojeće sezone.

"Radi se izmena urbanističkog plana, onog dela uz Bulevar oslobođenja, jer želimo da napravimo novi park, da otvorimo površinu između stadiona 'Karađorđe' i Bulevara preko puta Elektrovojvodine. Tu bismo dozvolili jedan deo stambeno-poslovnog kompleksa, mislim čak i poslovnog, da ne pogrešim. Radimo, ali nećemo sigurno u narednih nekoliko dana završiti projekat. Gotovo je izvesno da će Vojvodina i sledeću sezonu igrati na 'Karađorđu'", rekao je gradonačelnik Novog Sada za "021".

Vučević je naveo i da za izgradnju stadiona mora da postoji podrška cele zajednice, ističući da nema nameru da forsira projekat novog stadiona.

"Ako se slože uprava, navijači, sponzori, svi koji su u klubu, tad ćemo da radimo projekat. Ako oni neće stadion, pa šta ja da radim. Ako ćemo da se 'tučemo' sa svim ugostiteljima na severnoj tribini, koji su inače svi odavno izašli iz svojih gabarita, za koje nam UEFA kaže da ne mogu da postoje takvi objekti na stadionu, ako ćemo da kaznimo Novi Sad tako što nećemo da imamo novi 'Karađorđe - super, ja neću da učestvujem u tome. Možemo da povučemo pare, uradićemo urbanističke izmene ovog dela Bulevara oslobođenja, finiširaćemo projekat", dodao je Vučević.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC