• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 sprema tužbu protiv FS BiH: Nećemo stati na ovome!

Autor mondo.ba

"Ozbiljnu advokatsku kuću smo angažovali, nećemo stati na ovome jer mislimo da je naše nezadovoljstvo ovakvom situacijom potpuno opravdano", istakli su u semberskom klubu.

 FK Zvijezda 09 sprema tužbu protiv FS BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Povodom odluke FS BiH o kraju Premijer lige BiH trenutnim stanjem na tabeli, a samim tim i ispadanjem FK Zvijezda 09 iz takmičenja zbog posljednjeg mjesta na tabeli, čelnici kluba iz etno-sela Stanišići su na konfrenciji za štampu istakli neslaganje sa ovom odlukom.

Fudbalski klub Zvijezda 09, kao posljedica odluke FS BiH da se prekine Premijer liga ispao je iz elitnog ranga bh. fudbala.

Možda će vas zanimati

"Klub je imao osnova da se nada uspjehu, iako je bio na začelju tabele. Prošle godine smo iz pet utakmica izašli kao pobjednici, i to protiv vrlo jakih ekipa", rekao je Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09 i dodao da mu odluka FS BiH nikako nije jasna.

"Izvršni odbor FS BiH, kako čujem, nije imao ni preglasavanje, nego je to sve urađeno nekako da se ne zna ni kako ni šta. Nije se raspravljalo o tome uopšte. Imam osjećaj da se o tome sve znalo i par mjeseci ranije", rekao je Stanišić.

Prema riječima Aleksandra Vukovića, člana Izvršnog odbora semberskog kluba, sve je urađeno na štetu Zvijezde 09, koja ima licencu za evropska takmičenja.

"Ovo sve što se radi, radi se direktno na štetu Zvijezde 09 koja, jako je važno, ima i licencu za evropska takmičenja. Takođe, Izvršni odbor FS BiH je dužan da poštuje odluke UEFA i FIFA, a one se prije svega odnose na finansiranje klubova i finansijski fer-plej. Iz sjedišta UEFA imamo informacije da je UEFA insistirala fudbalskim savezima da pod posebnom lupom bude urađen monitoring budžeta klubova za narednu sezonu, da bi se obezbijedilo takmičenje i samim tim regularnost takmičenja. Fudbalski klub Zvijezda 09 ima zatvoren budžet i za narednu sezonu i za nekoliko narednih sezona", poručio je Vuković.

Osim saopštenja na sajtu FS BiH, nikakvog drugog zvaničnog obavještenja nije bilo, istakli su u Zvijezdi 09.

"Mi nismo očekivali ovakvu odluku. Više smo očekivali neki dopis od FS BiH o podjeli sredstava kao donaciju UEFA za pomoć usljed pandemije i svega što se desilo. Ali, kako je tako je. Poslije dvije, koliko-toliko prespavane noći usaglasili smo stavove i naš klub ne prihvata odluku koja je donesena, s tim da moram da se ogradim, jer nismo, do ovog momenta dobili nikakvu zvaničnu odluku. Po prispijeću, eventualno te odluke, preduzećemo određene korake", istakao je Vuković.

Stanišić se pita zašto je FS BiH donio takvu odluku, s obzirom da je sličnih situacija bilo i u državama iz okruženja.

"Ako uzmemo Republiku Srbiju koja je imala u Ligi 14 klubova, nikoga nisu izbacili. Naprotiv, Superliga je proširena na 16 klubova. Kod nas je 12 klubova, nije mi jasno šta se desilo, ni šta bi se desilo da su Premijer ligu proširili na 14 klubova", zapitao se predsjednik Zvijezde 09.

"Imamo razrađene 3-4 varijante, u kom pravcu će ići dalje ovaj klub. A biće i jači i bolji i uspješniji, to je sigurno, samo neće biti naivan kao do sada. Ozbiljnu advokatsku kuću smo angažovali, nećemo stati na ovome jer mislimo da je naše nezadovoljstvo ovakvom situacijom potpuno opravdano", naglasili su u Zvijezdi 09, a prenio portal BN televizije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC