• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kataiju zbog supruge preti otkaz: Galaksi se oglasio zbog rasizma!

Autor Nebojša Marković

Stiglo je i saopštenje Los Anđeles Galaksija.

 Kataiju zbog supruge preti otkaz: Galaksi se oglasio zbog rasizma! Izvor: MN PRESS

Aleksandar Katai je u velikom problemu! Objave na društvenim mrežama koje je u sredu okačila njegova supruga Tea mogle bi skupo da ga koštaju na profesionalnom planu.

Zbog rasističkih i žestoko uvredljivih komentara koje je na društvenim mrežama objavila njegova partnerka, Katai će morati na razgovor u klub!

Možda će vas zanimati

Katai je ove zime stigao u Los Anđeles Galaksi kao jedno od pojačanja koje je trebalo da učestvuje u stvaranju novog tima nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića iz kluba, ali je već sada na žestokom udaru tamošnje javnosti.

Njegova supruga Tea je na "storijima" na Instagramu komentarisala proteste koji već uveliko traju u SAD, a sve nakon ubijanja crnca Džordža Flojda od strane policajca belca.

Ti protesti su često prerastali u pljačku i nasije, a Tea Katai je to komentarisala porukama u kojima je stajalo "Ma pobij gov*a, bre!" i "Stoka odvratna pali crkve". Na jednom "storiju" okačena je fotografija policijskog automobila kako uleće u demonstrante, a Tea Katai ostavila je komentar u kome aplaudira njujorškoj policiji.

Zbog svega toga, oglasio se i LA Galaksi.

"Ranije danas, LA Galaksi je primetio seriju rasističkih i uvredljivih objava na društvenim mrežama koje je načinila Tea Katai, supruga veziste LA Galaksija Aleksandra Kataija. LA Galaksi snažno osuđuje objave na društvenim mrežama i tražili smo njihovo momentalno uklanjanje. LA Galaksi se snažno bori protiv rasizma bilo koje vrste, uključujući i te koji sadrže nasilje", stoji na početku klupskog saopštenja.

Katai, koji je stigao da odigra samo dva MLS meča u dresu Galaksija, moraće da ode na razgovor sa predstavnicima kluba.

"LA Galaksi stoji uz zajednicu crnaca i u potpunosti je uz njih u protestima u borbi protiv sistematskog rasizma, društvenih nejednakosti, netrpeljivosti i nasilja. Klub će održati sastanak sa Kataijem u četvrtak 4. juna i odrediti naredne korake", naveli su u Los Anđeles Galaksiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC