• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekinuta fudbalska sezona u Sjevernoj Makedoniji!

Autor mondo.ba

Zbog povećanog broj oboljelih od korona virusa prekinuta je fudbalska sezona, odnosno takmičenje u Prvoj ligi i Kupu Sjeverne Makedonije.

 Sjeverna Makedonija: Prekinuto prvenstvo zbog korona virusa Izvor: MN PRESS

Na današnjoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije (FFM), uzimajući u obzir cjelokupnu epidemiološku situaciju u državi i činjenicu da se broj novih pacijenata od Kovid -19 svakodnevno povećava, donesena je odluka o prekidu sezone 2019/2020, prenijela je agencija "Anadolija".

"Upravni odbor FFM prihvatio je prijedlog Komisije za takmičenje za prekid takmičarske sezone 2019/2020 u Prvoj ligi i Kupu Makedonije. Prateći zdravstvenu situaciju u našoj zemlji, posebno posljednjih dana i situaciju sa pozitivnim testovima na korona virus potvrđenih kod nekoliko igrača Renove i Škendije, zatim postupak samoizolacije dvije sedmice koji bi trebao proći čitav tim Renove, uzimajući u obzir i ograničenje kretanja, te zdravstveni protokol za nastavak treninga klubova, Upravni odbor odlučio je prekinuti takmičarsku sezonu 2019/2020", navodi se u saopštenju za javnost Fudbalskog saveza Makedonije.

Možda će vas zanimati

"Rukovodstvo FFM saopštilo je odluku službama Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), naglašavajući situaciju u našoj zemlji sa zdravstvenog stanovišta i nemogućnost predviđanja vremenskog okvira u vezi s mogućim nastavkom prvenstva. Iz UEFA su poručili da su izuzetno ponosni na našu 'kuću fudbala' uzimajući u obzir činjenicu da se FFM i pored svih izazova trudio primijeniti najbolju opciju za nastavak klupskih takmičenja", dodaje se u saopštenju.

O tome ko će predstavljati Sjevernu Makedoniju u UEFA takmičenjima naredne sezone odluka će biti donijeta naredne sedmice nakon sjednice Komisije za licenciranje klubova.

U Makedoniji je u srijedu registrovano 101 novih slučajeva pozitivnih na korona virus, što je od početka pandemije drugi najteži dan. Shodno tome, vlasti su u pojedinim regijama, uključujući i glavni grad Skoplje, posegle za mjerama ograničenja kretanja kako bi pokušali da zaustave novi talas zaraze.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC