• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neviđeno u svjetskom fudbalu: Bivši igrači Borca od sutra gladuju!

Autor Dušan Ninković

Dotle je došlo, nemaju drugog izbora...

 Neviđeno u svjetskom fudbalu: Bivši igrači Borca od sutra gladuju! Izvor: MN PRESS

Najavljeno još ranije, do dogovora nije došlo, vrijeme je za štrajk. Jedinstven u fudbalskom svijetu.

Kako do sada nije pronađeno kompromisno rješenje, nekadašnji fudbaleri čačanskog Borca, među kojima su mnogi fudbaleri koji danas igraju u Superligi, započeće štrajk glađu u centru Čačka!

Možda će vas zanimati

Kada su se prvi put oglasili saopštenjem, dali su klupskom rukovodstvu i gradskim čelnicima rok od deset dana u kojima su bili spremni da sjednu za pregovarački sto i naprave dogovor oko isplate zaostalih potraživanja.

Problemi u Čačku nastali su još prije nekoliko godina, a ispadanje Borca iz Superlige nimalo nije pomoglo u rješavanju problema. Nešto kasnije se klub i ugasio, pa Čačani danas navijaju za isti tim, ali sa drugačijom istorijom.

Klub nosi slavno ime, ali je njegovo formiranje nastalo ''kupovinom'' mjesta u trećeligaškom rangu, gdje su Čačani u prekinutoj sezoni zauzeli prvo mjesto. Bivši fudbaleri ovog tima, koji su crveno-bijeli dres sa vodoravnim prugama nosili u superligi smatraju da su gašenjem kluba prevareni, što ih je natjeralo na štrajk.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

''VAŽNA INFORMACIJA:

Sutra u 19h bivši igrači Borca počinju prvi u istoriji svjetskog fudbala štrajk glađu, ispred opštine Čačak, zbog toga što su ih gradski funkcioneri prevarili na način da su desetine miliona namijenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac preko kluba.

FK Borac je svjesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unaprijed pripremljenom prevarom da ih neće platiti a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba.

Sutra je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti. Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo. Sutra je dan kada će cijeli svijet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji dio našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport.

Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši igrači FK Jagodina koji su na sličan način prevareni od opštine Jagodina i veliko bravo za ove momke.

Hoćemo pravdu - stop prevarama'', navodi se na Facebook stranici Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Na njihove optužbe nedavno su odgovorili iz kluba, ali se, po svemu sudeći, niko od bivših ili sadašnjih čelnika nije previše obazirao na potraživanja. U toj izjavi Predrag Kulašević navodi i cifru (1.4 miliona evra) koju su bivši igrači Borca do sada dobili od kluba, ali ne govori o ostalim, neisplaćenim zaradama.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC