• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frančesko Toti je postao menadžer - upoznajte njegovog prvog klijenta!

Autor Dušan Ninković

Slavni italijanski fudbaler će voditi računa o karijeri momka koji nije punoljetan.

 Francesko-Toti-fudbalski-menadzer-prvi-klijent-fudbaler-Intera-Simone-Bonavita Izvor: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Kada je završio igračku karijeru u Romi, jedinom klubu za koji je nastupao u životu, Frančesko Toti je znao da mu sljeduje neka od direktorskih uloga.

Nije to potrajalo, on je brzo napustio kancelariju i klub. Nije se najbolje razumio sa vlasnicima, vizije se nisu podudarale, pa je Toti otišao iz tima kom je dao sve. Sada je uplovio u menadžerske vode.

Možda će vas zanimati

Zajedno sa još jednim bivšim fudbalerom, Vinsentom Kandelom, toti ima menadžersku agenciju koja će se u budućnosti baviti karijerama fudbalera. Kažemo u budućnosti, jer su tek potpisali prvi ugovor.

Po njemu, Toti i njegov tim brinuće o ugovorima koje potpisuje Simone Bonavita, nekadašnji reprezentativac Italije do 15 godina i trenutni član mladog tima Intera.

Momak koji je rođen 2004. godine je trenutno jedan od najvećih talenata Interove omladinske škole, a mnogi ga, iako je vjerovatno rano za to, porede sa Sandrom Tonalijem, koji je u posljednje vrijeme meta mnogih timova. Igraju na istoj poziciji, kao defanzivni vezni, ali ne u klasičnom smislu, a sličnih su i fizičkih i fudbalskih kvaliteta.

Mladi fudbaler se na društvenoj mreži pohvalio slikom sa legendarnim fudbalerom Rome koji će ga zastupati u narednom periodu. Ukoliko Frančesko u ovom poslu bude uspješan kao na terenu dok je bio igrač, pred Bonavitom je lijepa karijera, a ovaj trenutak je još jedan od istorijskih za fudbal u Italiji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC