• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni savez Republike Srpske: Nema proširenja Premijer lige BiH!

Autor mondo.ba

Rukometni savez Republike Srpske potvrdio je u četvrtak ranije opredjeljenje o poštovanju pravila, propisa i statuta, odbacivši inicijative iz Federacije BiH o baražu ili proširenju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Rukometni savez Republike Srpske: Nema proširenja Premijer lige BiH! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Članovi Upravnog odbora Rukomenog saveza BiH iz Republike Srpske neće se odazvati na sjednicu ovog tijela koja je zakazana za petak u Sarajevu, i to zbog ponuđenog dnevnog reda koji se kosi sa onim što su nedavno dogovorili na pripremnom sastanku dva potpredsjednika RS BiH Marinko Umičević i Mensur Sinanović sa predsjednikom Slobodanom Zadrom koji je okarekterisan kao najveći krivac za trenuto stanje u rukometnom sportu BiH.

Možda će vas zanimati

"To je za nas fantomska sjednica i nećemo na nju ići. Mi smo za potpuno poštovanje propisa i propozicija takmičenja i naravno poštovanja onog što smo potpisali u septembru prošle godine. Dakle, nema nikakvog proširenja Premijer lige BiH kao ni 'baraža'. Sada čekam da se ponovo oglasi komesar Srđan Jović i samo potvrdi raniju odluku o plasmanu na tabeli po kojoj je Borac m:tel šampion uz kojeg će u Evropu Gračanica i visočka Bosna dok elitu napuštaju Iskra, Goražde i Drina", poručio je Marinko Umičević na današnjoj konferencije za medije u Banjaluci.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Odlukom komesara nisu bili zadovoljni u Goraždu i Iskri koji su se žalili na ovu odluku, ali nisu platili taksu te i iz tog razloga njihova žalba nije validna.

"Bili su dužni da se putem komesara za takmičenje žale Upravnom odboru RS BiH, ali su to preskočili i poslali su je direktno UO. Trebali su da uplate i taksu u iznosu od 1.000 KM i to nisu uradili i tu je sve jasno, odnosno da žalba nije vjerodostojna", izjavio je Vojislav Rađa, član UO RSBiH koji je naglasio značajnu ulogu Marinka Umičevića u razvoju rukometa u Republici Srpskoj kao i na nivou BiH.

Ono što u Rukometnom savezu brine jeste i činjenica da Zdenko Alpeza, komesar za takmičenje Premijer lige BiH za rukometašice još nije proglasio prekid takmičenja iako je to, po propisu, morao poodavno da uradi.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Razočarani smo i klubovi ne znaju šta da rade, a ne znamo ni kakav će biti sistem takmičenja za narednu takmičarsku sezonu", izjavio je Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora RS Republike Srpske.

U Rukometnom savezu Republike Srpske potvrdili su da bi se završnica Kupa Srpske kao i Kupa BiH trebali odigrati neposredno prije početka nove takmičarske sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC