• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kataija bivši saigrač optužio da je rasista!

Autor Milutin Vujičić

Bivši saigrač Aleksandra Kataija iz Čikaga govorio je o slučaju koji je potresao planetu.

 Aleksandar-Katai-rasizam-Cikago-bivsi-saigrac-ga-optuzio-da-nije-smio-da-ga-gleda-u-oci Izvor: MN PRESS

Aleksandar Katai od prošle nedjelje više nije član L.A. Galaksija pošto je sporazumno raskinuo ugovor zbog skandala koji je izazvala njegova supruga Tea Katai.

Razlog su objave na Instagramu u kojima je Tea Katai komentarisala demonstracije u SAD povodom ubistva Džordža Flojda, stavivši se na stranu policije, upućujući rasističke uvrede, pa je vrlo brzo postala "tema broj jedan" u svim svjetskim medijima.

Možda će vas zanimati

Kako bi sačuvali ugled kluba - iz Galaksija su odlučili da se rastanu sa Kataijem, mada će mnogi reći nepravedno jer on sam ništa nije uradio...

Mnogi navijači kluba iz Los Anđelesa su zbog toga nezadovoljni potezom kluba, koji ga nije otpustio nego mu isplatio dio garantovane plate, a nezapamćen slučaj u fudbalu komentariše se i dalje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kataijev bivši saigrač iz Čikaga, afroamerički napadač Si Džej Sarpong, gostovao je u jednom podkastu i kazao da "nije iznenađen" time što se desilo i da mu je poslije ovog događaja "sve kliknulo u glavi".

"Kada sam to vidio šta je uradila njegova žena - to je samo potvrdilo šta sam već iskusio. Dobro je pričati o ovome jer sam došao iz Filadelfije posljednje nedjelje prelaznog roka, došao sam iz svlačionice u kojoj je bilo 60% crnaca, dok su u Čikagu bila možda trojica", rekao je Sarpong.

"Pokušavao sam da pričam sa svima, da se uklopim, a kunem se da me Katai prva dva mjeseca u klubu nije ni pogledao u oči!", dodao je napadač iz Virdžinije.

Izvor: MN PRESS

"Brate, ako igramo meč i ako pokušavam da pričam s tobom da bismo bolje funkcionisali, a ti ne možeš ni da me pogledaš u lice? Šta se tu dešava... U glavi sam razmišljao da 'ne budem taj tip' koji će razmišljati o tome jer sam crnac".

"Sjećam se da je bilo toliko loše da sam mislio da mi nije dodavao loptu i kada sam bio u situaciji da postignem gol, ali on je šutirao i sa nemogućih pozicija", naglasio je Sarpong.

Kataijev saigrač iz Čikaga je kazao i da je gledao snimke utakmica na kojima je tražio svoje greške i pokušavao da vidi šta je to činio loše, zbog čega mu Aleksandar Katai ne bi dodao loptu, a sada poslije slučaja "Tea Katai" misli da je to bilo zbog rasizma.

Njih dvojica su jednu godinu bili saigrači, a Katai je napustio klub zimus i prešao u Galaksi, dok statistika kaže da je Katai asistirao jedanput Sapongu i to u pobjedi nad Koloradom (4:1).

Poslije incidenta koji je napravila njegova supruga, Katai se izvinio i na društvenim mrežama.

Povremeni reprezentativac Srbije je sada slobodan igrač, a spominje se da bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu gdje je takođe igrao sa crncima, ali se niko nije žalio na rasizam...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC