• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muke za komentatore: Umesto prezimena u Premijer ligi poruka protiv rasizma

Autori Beta Autori Dušan Ninković

Kampanja ''BlackLivesMatter'' će biti prisutna i u Premijer ligi.

 Rasizam-u-Premijer-liga-Igraci-sklonili-prezimena-sa-dresa-nosice-poruku-protiv-rasizma Izvor: Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images

Fudbaleri premijerligaških klubova nosiće na dresovima poruku "Životi crnaca su važni" umesto svojih prezimena u prvih 12 utakmica nastavka takmičenja posle tromesečne pauze zbog pandemije korona virusa.

Takmičenje u Premijer ligi nastavlja se u sredu, 17. juna posle pauze zbog pandemije. Prvo će se odigrati dva meča koja su trebalo da budu odigrana još davno, a na njima će nastupiti Aston vila - Šefild i Mančester siti - Arsenal.

Možda će vas zanimati

Nakon toga će se, po planu, igrati 30. kolo, tokom kog će svi klubovi podržati ovu ideju.

Fudbaleri su odlučili da se priključe pozivima za iskorenjivanje rasizma u društvu, posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, 25. maja u Mineapolisu, tokom intervencije policije.

Logo pokreta "Životi crnaca su važni" biće na dresovima igrača do kraja sezone, kao i oznaka NHS u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima za njihov rad tokom pandemije.

Premijer liga će podržati svakog igrača koji odluči da klekne uoči ili za vreme utakmica.

"Mi, igrači, stojimo zajedno sa jedinstvenim ciljem da se iskorene rasne predrasude gde god postoje, da stvorimo globalno društvo inkluzije, poštovanja i jednake mogućnosti za sve, bez obzira na boju kože ili uverenje", navodi se u saopštenju igrača svih 20 klubova Premijer lige.

Prema pravilima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zabranjene su bilo kakve političke ili verske parole, izjave ili slike na opremi za utakmice. Fudbalski savez Engleske rekao je da će primenjivati zdrav razum prilikom procena konteksta poruke na terenu.

To je usledilo nakon novog stava Fife usvojenog pošto su fudbaleri nemačke lige ispod svojih dresova nosili majice sa porukom "Pravda za Džordža Flojda".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC