• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova glavobolja za Stankovića: TSC bez problema pobijedio Zvezdu!

Autor mondo.rs

Šampion poražen u Senti.

 Nova glavobolja za Stankovića: TSC bez problema pobijedio Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Odličnu utakmicu, mnogo prilika i uzbuđenja na obje strane vidjeli smo u Senti ove nedjelje u pretposljednjem kolu Superlige.

I zasluženu pobjedu TSC-a protiv Crvene zvezde - 2:1 (2:0).

Možda će vas zanimati

Golove za domaći tim postigli su Boris Varga u 12. i Nenad Lukić u 18. minutu, dok je poraz gostiju ublažio Nemanja Milunović u 78.

Poslije eliminacije od Partizana u polufinalu Kupa Srbije (0:1) izabranici Dejana Stankovića dobili su novi šamar i dodatno zabrinuli svoje navijače, pa je pitanje u kakvom će raspoloženju dočekati posljednje kolo i najavljenu proslavu titule protiv novosadskog Proletera na svom stadionu, u subotu 20. juna.

LUKIĆ STIGAO SILAĐIJA

Pogotkom za 2:0 u 18. minutu, Nenad Lukić je stigao saigrača Vladimira Silađija na vodećem mjestu najboljih strijelaca Superlige. Tandem TSC-a postigao je po 16 golova.

Debitant u Superligi iz Bačke Palanke, koji zbog radova na svom stadionu kao domaćin igra u Senti, vezao je sedmu pobjedu i nastavio fantastičan niz na svom privremeno domaćem terenu, koji traje još od avgusta 2018, kada je slavio Zlatibor. Od tada su prošle čak 34 utakmice u kojima TSC ne zna za poraz u Senti...

Izabranici Zoltana Saba potvrdili su da zaslužuju istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a vidjećemo sa koje će pozicije tamo. Ovom pobjedom su se bodovno izjednačili sa trećeplasiranom Vojvodinom, od koje imaju bolju gol-razliku.

Što se tiče Zvezde, "ovjerena" titula već u prvom kolu po povratku sa pauze zbog korona virusa kao da je opila njene fudbalere.

Imaće Dejan Stanković dosta posla po završetku sezone da procijeni koji igrači zaslužuju da ostanu u klubu, ali neki su i ove nedjelje po ko zna koji put pokazali da nisu kalibar za dres najtrofejnijeg srpskog kluba, trosturkog uzastopnog prvaka i dvostrukog uzastopnog učesnika Lige šampiona.

Tu, prije svih, mislimo na Tomanea, Veljka Simića i Mirka Ivanića, koji je imao nekoliko dobrih izdanja ovog proljeća, ali protiv daleko slabijih rivala nego što su Partizan i TSC, protiv kojih je bio bezopasan. O portugalskom napadaču najbolje govori statistika, a ona glasi šest golova u 24 utakmice od dolaska iz Tondele u Zvezdu. Osim u Subotici za 3:2 protiv Spartaka, nijedan od tih pogodaka nije bio presudan za pobjedu crveno-bijelih. Slično je i sa Simićem, koji je u 47 nastupa za Zvezdu dao 15 golova, ali teško da će neki od njih ostati upamćen.

Imali su gosti veliki broj prilika tokom utakmice. U nekoliko sutuacija morali su Ivanić, Simić, Tomane, Vukanović, Nikolić i Gavrić mnogo bolje da reaguju, a to što nisu, vjerovatno je i posljedica poljuljanog samopouzdanja koje je već neko vrijeme prisutno u Zvezdinoj svlačionici.

Hoće li Stanković uspjeti da riješi taj problem do avgusta i kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno nove superligaške sezone, vidjećemo. Veliki posao je pred njih...

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Babić, Grabež - Tomanović, Tumbasević - Đurić (54. Duronjić), Lukić (70. Skopljak), Zec (91. Ponjević) - Silađi (91. Galić)

ZVEZDA: Borjan - Degenek (64. Milunović), Pankov, Babić, Gajić (64. Gobeljić) - Gavrić (64. Simić), Jovičić, Nikolić (70. Radulović), Ivanić (64. Vulić) - Vukanović, Tomane.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC