• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta klinci iz Majnca znaju ko su "milioneri" iz Dortmunda? Uzmu i nose!

Autor mondo.ba

Potpuno neprepoznatljiva Borusija glatko je poražena od motivisanog Majca na "Vestfalenu", ali je zahvaljujući neshvatljivom kiksu RB Lajpciga ostala na pristojnoj bodovnoj razlici.

 Borusija Dortmund - Majnc 0:2, Bundesliga 32. kolo Izvor: Pool/Getty Images Europe

Nakon što je Bajern po osmi put uzastopno osvojio titulu, 30. u klupskoj istoriji, ostalo je još nekoliko nepoznanica do kraja sezone u Bundesligi.

Još nismo saznali ko će uz Paderborn preseliti u niži rang, kao i koji timovi će osigurati plasman u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Zato je posebno interesantna bila večerašnja utakmica u Dortmundu, gdje je Majnc odigrao fantastičan meč i herojski osvojio sva tri boda, čime je i vrlo vjerovatno osigurao opstanak u njemačkoj eliti.

Možda će vas zanimati

BORUSIJA DORTMUND - MAJNC 0:2 (0:1)

Za malo je reći, zlata vrijedne bodove na "Vestfalenu" postarao se u prvom poluvremenu tinejdžer od 19 godina Jonatan Burhart, kojem je meč 32. kola Bundeslige bio tek sedmi u profesionalnoj karijeri, te tri godine stariji Francuz Žan Felipe Mateta.

Devetnaestogodišnji napadač Majnca Jonatan Burhart sjajno je reagovao na centaršut Botea Bakua i glavom ppogodio mrežu Romana Burkija za svoj prvenac u Bundesligi - 0:1.

Početkom drugog dijela Burki je dva puta odlično intervenisao i spriječio novi pogodak, da bi potom Dani Laca bio oboren u šesnaestercu od strane Lukaša Piščeka, a arbitar Frank Vilenborg opravdano pokazao na bijelu tačku.

Siguran sa "kreča" bio je mladi 22-godišnji Francuz Žan Felipe Mateta - 0:2.

Mogli su gosti i do ubjedljivije pobjede, 10. jubilarne u Bundesligi, ali su stopostotne šanse promašivali Mateta i Žan-Pol Boetius, pa su na kraju "milionerima" popustili i nervi. Čak je Rafael Gereiro vrlo neportski rukom po licu zakačio Lacu, a epilog gužve bili su samo žuti kartoni na obje strane.

Sjajan posao napravili su večeras i fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, koji su pobjedom nad Kelnom (3:1) preskočili Borusiju iz Menhengladbaha na četvrtom mjestu koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona.

"Jarčeve" je otvorio u sedmom minutu Sven Bender, da bi do odlaska na odmor u poluvremenu, Kaj Haverc udvostručio prednost "apotekara". Međutim, gosti su pogotkom Sebastijana Bornoa pola sata prije kraja uspjeli da smanje, ali ipak nisu izbjegli poraz na "Baj Areni".

Vrijedne bodove za tim Petera Boša "ovjerio" je Musa Dijabi u 85. minutu. 

I ostali favoriti su zabilježili pobjede, Hofenhajm je slavio u Augzburgu (1:3) zahvaljujući prvenstveno dvostrukom stijelcu Munasu Daburu za sedmu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok je jedino sve uprskao RB Lajpcig u posljednjih nekoliko minuta protiv Fortune (2:2).

Bio je na korak da za "milionerima" zaostaje samo jedan bod na dvije utakmice do kraja sezone poslije vođstva od 2:0, ali su Stiven Škribski u 87. i Andre Hofman u drugom minutu sudijske nadoknadi "iščupali" remi za vrijedan bod gostiju u borbi za opstanak.

Jedan od pogodaka za lajpsišku ekipu, njegov 26. u sezoni, postigao je Timo Verner, koji će po završetku Bundeslige preseliti u londonski Čelsi za 60 miliona evra.

Bundesliga 32. kolo

Ajntraht - Šalke 2:1 (1:0)
/Andre Silva 28, Abraham 49 - Mekeni 59/

Augzburg - Hofenhajm 1:3 (0:0)
/Vargas 69 - Dabur 59, 62, Bebou 89/

Bajer Leverkuzen - Keln 3:1 (2:0)
/Bender 7, Haverc 40, Dijabi 83 - Bornou 59/

Borusija Dortmund - Majnc 0:2 (0:1)
/Burkart 33, Mateta 49 pen/

RB Lajpcig - Fortuna Diseldorf 2:2 (0:0)
/Kampl 60, Verner 63 - Škribski 87, Hofman 90+2/

Igrano u utorak

Borusija Menhengladbah - Volfsburg 3:0 (1:0)
/Hofman 10, 30, Štindl 65/

Frajburg - Herta 2:1 (0:0)
/Grifo 61, Petersen 71 - Ibišević 66 penal/

Unio Berlin - Paderborn 1:0 (1:0)
/Zolinski 27/

Verder - Bajern 0:1 (0.1)
/Levandovski 43/

Tabela: Bajern 76, Borusija Dortmund 66, RB Lajpcig 63, Bajer Leverkuzen 60, Borusija Menhengladbah 59, Volfsburg 46, Hofenhajm 46, Frajburg 45,  Ajntraht 42, Šalke 39, Herta 38, Union Berlin 38, Keln 35, Majnc 34, Augzburg 35, Fortuna Diseldorf  29, Verder 28, Paderborn 20.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC