• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Peđa Mijatović doveo Kristijana Ronalda: To nisu mogli da zaustave!

Autor Mladen Šolak

Priča o jednom od najznačajnijih transfera u novijoj istoriji fudbala.

 Kako je Mijatović doveo Ronalda Izvor: MN PRESS

Predrag Mijatović bio je igračka legenda Real Madrida, strelac gola za osvajanje Lige šampiona 1998, a nakon toga bio je i sportski direktor "kraljevskog kluba".

I to veoma uspješan!

Između ostalog, u njegovom mandatu na stadion "Santjago Bernabeu" stigao je i Kristijano Ronaldo, koji je u Madridu dodatno eksplodirao i sa Realom osvojio još četiri Zlatne lopte i još četiri trofeja Lige šampiona.

Mijatovićeva uloga u tom transferu bila je ogromna i o njoj je pričao ovog petka, u razgovoru za "Asocijaciju međunarodnih sportskih medija u Španiji".

"Bio je to komplikovan, težak posao. Ne smijemo zaboraviti da je prije toga već bio šampiona Evrope i osvajač Zlatne lopte sa Mančester junajtedom", izjavio je Mijatović.

"Nije bilo jednostavno predložiti takav transfer. Počeli smo da pričamo sa njegovim saradnicima i Bogu hvala, stvari su ispale dobro. Sada ne mogu da otkrijem sve datelje, ali bio je to sjajan posao. Veoma težak i komplikovan", dodao je on.

Prema Mijatovićevom mišljenju, stav Kristijana Ronalda i njegova riješenost da pređe sa Old Traforda u u Španiju bili su ključni da transfer "prođe".

"Mislim da je njegova želja bila presudna. Bio je to najveći transfer u to vrijeme (94 miliona evra, prim. novin.) i zaista mislim da je ta njegova odluka bila ključna. Nije bilo načina da transfer bude zaustavljen".

Kada se osvrne za sobom i kada pogleda sve što je Portugalac postigao u Realu, Mijatović kaže da ga ništa nije iznenadilo.

"Nisam bio iznenađen, jer je imao nevjerovatnu želju da postane igrač Real Madrida. Nije postojala nijedna druga opcija osim da bude najbolji, ako ne i najbolji igrač koga smo imali u istoriji", dodao je Mijat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC