• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HSV je za 15 minuta možda upropastio kompletnu sezonu

Autor mondo.ba

Fudbalere iz Hamburga 10 minuta dijelilo je od sigurnog mjesta u baražu za plasman u Bundesligu, možda i direktne promocije, ali su uoči posljednjeg kola Cvajte došli u situaciju da više ne zavise samo od sebe.

 HSV vodio 1:0 do 80. minuta, pa izgubio i doveo u pitanje plasman u Bundesligu Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Grimm

Nevjerovatan meč pretposljednjeg kola druge njemačke Bundeslige, popularne Cvajte, viđen je danas u Hajdenhajmu.

U derbiju 33. runde istoimeni domaćin, do ovog kola četvrtoplasirani tim prvenstva, ugostio je trećeplasirani HSV. Gosti su do 80. minuta imali rezultat koji im osigurava sigurno mjesto u baražu za plasman u viši rang, dok su na zatvaranju sezone narednog vikenda mogli da izbore i direktnu promociju u najviši rang njemačkog fudbala.

Možda će vas zanimati

Ipak, domaćin je prvo u 80. minutu stigao do izjednačenja, a onda u petom minutu nadoknade do potpunog preokreta, čime je od tima iz Hamburga preuzeo treću poziciju i mjesto koje na kraju vodi u baraž.

Ekipa Ditera Hekinga tako će u posljednjem kolu, osim svog meča (dočekuju Sandhauzen, koji je u "zlatnoj sredini"), pažnju morati da usmjeri i na duel u Bilefeldu.

Tamo će prvoplasirana Arminija, koja je odavno osigurala povratak u Bundesligu, ugostiti Hajdenhajm i u slučaju da domaćin slavi ili barem izbori remi, HSV će eventualnim trijumfom sezonu okončati na utješnom trećem mjestu.

Ali, pitanje je koliko će domaćin biti motivisan za ovaj meč, dok će gosti svim silama nastojati da se domognu toliko željenog trijumfa, koji bi im donio baraž.

Izvor: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

U posljednja dva kola, najviše su profitirali fudbaleri Štutgarta, koji su na dva duela stigli do maksimalnih šest bodova, uz više nego ubjedljive trijumfe.

Prvo su kao domaćini savladali Sandhauzen 5:1, da bi danas u gostima deklasirali Nirnberg 6:0, te tako znatno "napumpali" gol-razliku, koja je u Njemačkoj ključna kada dvije ili više ekipa sezonu okonča sa istim brojem bodova.

Štutgart je uoči odlučujućeg 34. kola na drugom mjestu, koje garantuje direktan plasman u Bundesligu. "Švabe" imaju 58 bodova i gol-razliku +23, pa bi trebalo da se desi pravo čudo da ispuste tu poziciju.

Štutgart će na kraju sezone ugostiti petoplasirani Darmštat (koji nema nikakvih ambicija), pa bi čak i u slučaju poraza teško svoje mjesto mogao prepustiti Hajdenhajmu, čiji odnos postignutih i primljenih pogodaka je trenutno +12, ali teško je vjerovati da protiv šampiona Arminije može doći do ubjedljivog slavlja.

Uoči odlučujućeg vikenda u Njemačkoj, jasno je da se dogodine u Cvajtu vraća Paderborn, dok ćemo drugog putnika u niži rang, odnosno baraž, tražiti između Verdera (29 bodova, dočekuje Keln) i Fortune Diseldorf (30 bodova, gostuje Union Berlinu).

PAROVI 34. KOLA (28. JUN, 15.30):

Štutgart - Darmštat
Arminija - Hajdenhajm
HSV - Sandhauzen

TABELA CVAJTE: Arminija 65, Štutgart 58, Hajdenhajm 55, HSV 54...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC