• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda u podmlađenom sastavu počela pripreme

Autori mondo.ba Autori Fena

Šef stručnog štaba Tuzlaka Gradimir Crnogorac na prvom okupljanju na "Tušnju" imao je 26 fudbalera, od čega je veći broj iz omladinskog pogona Slobode.

 FK Sloboda Tuzla u podmlađenom sastavu počela pripreme, Gradimir Crnogorac izvršio prozivku Izvor: FENA/FK Sloboda Tuzla

Okupljanjem igrača na Gradskom stadionu "Tušanj" danas su počele pripreme Fudbalskog kluba Sloboda za narednu sezonu.

Stručnom štabu se odazvalo se 26 igrača, dok se u narednim danima očekuje dolazak još četiri fudbalera.

Možda će vas zanimati

"Okupili smo se na 'Tušnju'. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra", kazao je šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

U narednih nekoliko dana radiće se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na "Tušnju" i na stadionu u Bukinju.

"Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne budemo otišli, radićemo ovdje prema predviđenom planu i programu", dodao je Crnogorac.

SPISAK

Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Devedžić, Salihović, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić.

Želja Uprave je da se prilika pruži mladim i perspektivnim fudbalerima, pa je u skladu s tom strategijom priključen veći broj igrača iz omladinskog pogona, među kojim su i dva golmana.

Anes Mehić je trenirao s prvom ekipom i u prošloj sezoni, imao je priliku i debitovati, dok je Armin Mustačević tek nedavno potpisao ugovor, saopšteno je iz tuzlanskog premijerligaša.

"Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se s izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu", kazao je trener golmana Mirsad Dedić.

Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Goraždu, gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je devet golova i ubilježio sedam asistencija.

"Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva", kazao je Žerić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC