• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još godinu dana: Njih dvojicu ne vrijedi tjerati u penziju!

Autor Dušan Ninković

Dvojica najiskusnijih fudbalera Juventusa ostaće u italijanskom klubu još godinu dana.

 Đorđo Kjelini Đanluiđi Bufon produžili ugovor sa Juventusom Izvor: Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Umjesto da im ugovor sa aktuelnim prvakom Italije istekne sutra, gledaćemo ih na terenu i naredne sezone! Odlučili su da još nije vrijeme za kraj karijere.

Đanluđi Bufon i Đorđo Kijeliniji će dres Juventusa oblačiti i naredne sezone, postalo je jasno nakon što su danas, sa zvaničnih klupskih naloga, potvrđene informacije da su produžili saradnju.

Možda će vas zanimati

 Bufon je povratnik u redove Juventusa, nakon kratke i ne pretjerano uspješne epizode u PSŽ-u. On je odlučio da karijeru završi u klubu u kom se i proslavio, ali su mnogi mislili da je sezona koja je u toku njegova posljednja u karijeri.

To nije slučaj, iako je tokom nje ispunio jedan od glavnih ciljeva. Legendarni čuvar mreže je uspio da se izjednači sa Paolom Maldinijem po broju nastupa u Seriji A. Njih dvojica imaju po 647 mečeva, ali uvar mreže ''Stare dame'' može da popravi učinak.

Njegov dugogodišnji saigrač, kapiten Kijelini, proslaviće 36. rođendan u avgustu i po svemu sudeći će se narednog ljeta oprostiti od igranja fudbala.

Pored sjajne saradnje koju su imali u Juventusu, sa kojim su dominirali Italijom, golman i defanzivac su bili neraskidiv tandem u reprezentaciji Italije.

Đanluiđi Bufon je u Juventus stigao davne 2001. godine iz matične Parme, dok je Đorđo Kijelini klub pojačao četiri godine kasnije. Štoper je prije tima iz Torina igrao za Livorno, Romu i Fiorentinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC