• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski fudbal se zasitio BLM-a? Le Tisije razmatra, Henri otvoreno protiv

Autor Pavle Knežević

Neće da promovišu "ekstremno ljevičarsku ideologiju" na televiziji

 Engleski fudbal se zasitio BLM-a? Le Tisije razmatra, Henri otvoreno protiv Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug

Stručni konsultant Skaja Mat Le Tisije rekao je da "razmatra" da li da i dalje nosi bedž "Black Lives Matter" na televiziji nakon što se složio sa jednim korisnikom Tvitera da taj pokret propagira "ekstremno ljevičarsku ideologiju".

Nekadašnji igrač je govorio precizno o britanskom ogranku organizacije, koja je dobila na značaju nakon što je američka organizacija istog imena pokrenula proteste nakon što je policajac bijelac ubio Džordža Flojda.

Možda će vas zanimati

Prezenteri i gosti Skaj sportsa nosili su bedževe "Black Lives Matter" kada su bili u programu, ali Le Tisije je rekao da je razgovarao sa svojim šefovima o ovome.

Legenda Sautemptona i bivši reprezentativac Engleske odgovorio je na tvit u kome ga prozivaju da propagira ekstremno levičarsku ideologiju.

Le Tisije je jedan od najpopularnijih stručnih konsultanata, poslije sjajne karijere u Sautemptonu. On je na glasanju Jurosporta proglašen najvećim igračem Premijer lige svih vremena. On je na Tviteru napisao: "Molim vas, otpratite me ako ste ekstremno desno ili ekstremno lijevo. Biće bolje za vaše i naše mentalno zdravlje".

Jedan od odgovora bio je: "Ako si u centru, Mat, zašto nosiš bedž koji promoviše ekstremno lijevu ideologiju?". I dobio je odgovor: "To je dobro pitanje i o tome sam već razgovarao sa svojim šefovima".

Drugi ga je pozvao da razmotri nošenje bedža BLM, na šta je 51-godišnjak odgovorio: "razmatram".

Ovu diskusiju je nešto ranije pokrenuo bivši fudbaler Vulfsa, Stouka, KPR-a, Boltona i drugih, Karl Henri. On, a to je sada nažalost važno naglasiti, nije bijelac, ali je u seriji tvitova rekao da mu je dosta britanskog BLM-a.

"Mislim da je većini Ujedinjenog Kraljevstva dosta te organizacije. Novi inkluzivni i politički neutralan antirasistički pokret je preko potreban. Životi crnih ljudi su važni. Razdorna organizacija 'Black Lives Matter', sa druge strane, NIJE", napisao je on.

Henri je član konzervativne stranke, a svojim pratiocima na Tviteru je napisao i sljedeću opservaciju:

"Hajde da pogledamo kapitalizam, koji BLM UK želi da uništi. Kapitalizam NE favorizuje bijele ljude. Nije neprijatelj crne zajednice. Kapitalizam omogućava slobodno ulaganje i preduzetništvo. Ako druge zajednice mogu da procvetaju pod kapitalizmom, možemo i mi!".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC