• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi i Ronaldo zajedno u Juventusu: Ideja o kojoj se sve više priča!

Autor Milutin Vujičić

Nekima se gadi ova ideja, a nekima izuzetno dopada... Šta vi mislite, da li bi bilo "kul" da gledamo Mesija i Ronalda u istom timu?

 Leo-Mesi-Kristijano-Ronaldo-zajedno-Juventus-da-li-bi-mogli-Mesi-i-Kristijano-Ronaldo-zajedno Izvor: Guliver/Philipp Schmidli/Getty Images

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su "arhi" neprijatelji, iako to nije bila njihova volja.

Dvojica najboljih fudbalera u 21. vijeku, ne bi bilo čak ni preterano da kažemo i svih vremena, podelili su skoro sve indivudalne nagrade od kada su se pojavili na velikoj sceni (s izuzetkom Luke Modrića prošle sezone), a podjednako veliki rivali bili su i godinama na klupskom planu - jedan u dresu Barselone, a drugi u opremi Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Već godinama slušamo prepirke fudbalskih navijača ko je bolji od njih dvojice, traži se "dlaka u jajetu" kod svakog od njih, mjeri se statistika, gledaju trofeji, a čini se da nijedan argument ne može da ubijedi "mesijevce" ili "ronaldovce" da promijene mišljenje - to ne ide tako lako!

Ronaldo je pretprošlog leta otišao u Italiju i tako samo djelimično ublažio priče o njihovom rivalstvu, a prethodnih dana sve glasnije se pričalo da bi i Mesi mogao da ode iz Španije...

Navodno, Argentinac je sve nezadovoljniji u Barseloni, pijre svega se tu misli na rukovodioce koji svoj posao ne rade kako treba, pa je tako odbio da produži ugovor i spekuliše se da bi iduće godine mogao da ode kao slobodan agent.

Izvor: Guliver/Getty images/Laurence Griffith

Prethodnih dana fudbalski romantičari su plasirali čudnu ideju koja će nekima biti fantastična, dok će se drugi gnušati i same pomisli da je tako nešto moguće. Da, pričamo o tome da Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi prvi put zaigraju u istom timu!

"Vjerujem da mnogi fudbalski agenti već sanjaju o tome da Mesi i Ronaldo igraju zajedno u Juventusu", rekao je brazilski fudbaler Rivaldo pre nekoliko dana.

"Zamislite koliko bi to bilo popularno širom svijeta. To bi bio svjetski bum".

I zaista bi bio "bum". Najveći rivali fudbala u istoj opremi, bez potrebe da se dokazuju jedan protiv drugog, nego da zajedno sanjaju ciljeve. Više u tom tandemu niko ne bi mogao da nađe nijednu manu, ali bi sigurno bilo interesantno njihovo "interno takmičenje" ko je bolji.

Anketa

Da li biste voleli da Ronaldo i Mesi igraju zajedno?

  • Da, to bi bilo sjajno!

    100% (5)

  • Ne, rivalstvo je rivalstvo...

    0% (0)

  • Da, ali nikako u Juventusu

    0% (0)

Da li biste voleli da Ronaldo i Mesi igraju zajedno?

Rezultati

Kristijano Ronaldo kraj svog imena ima 842 utakmice u klupskoj opremi i 630 pogodaka, dok je Mesi postigao isto toliko, samo na 725 utakmica.

"Vjerujem da bi se Juventus brzo oporavio finansijski od te investicije zbog toga što bi dobili mnogo kroz marketing. To bi bila istorijska scena, vjerujem da bi i sponzori Juventusa to pomogli da se desi. Ako su tačne spekulacije o njegovom odlasku, onda svaki klub na svijetu mora da razmišlja kako da ga dovede", dodao je Rivaldo i rekao:

"Ipak, vidjeti dvojicu najboljih igrača u posljednjih 10 godina bi bilo sjajno".

Izvor: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

Mesiju će po isteku aktuelnog ugovora sa Barselonom biti 34 godine, dok će Ronaldo imati 36, ali niko ne bi smio da prigovori ništa na njihove krštenice... Više puta su dokazali da one ništa ne znače, pa su poput "velike trojke" u tenisu koja ne dozvoljava mlađima da im se približi.

Juventus bi bio apsolutni favorit protiv bilo koga na svijetu, ali da li je to baš ono što želimo da vidimo u fudbalu, da se ujedine najbolji?

Mnogima se to nije dopalo ni u košarci, kada je Lebron Džejms napravio "Big Three" sa Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom, još manje kada je Kevin Durent otišao u šampionski sastav Golden Stejta, pa su mnogi podsjećali da Majkl Džordan to nikada ne bi uradio...

Šta vi mislite, da li je to sportski, da li biste voljeli da ih vidite zajedno ili ne?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC