• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri godine kasnije i dalje spreman da kao lav se bori: Hoću "duplu krunu"!

Autor Jovan Terzić

Crvena zvezda na današnji dan 2017. dovela Branka Jovičića.

 Branko-Jovicic-u-Crvenoj-zvezdi-karijera Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prije tačno tri godine, 8. jula 2017, Crvena zvezda je dovela Branka Jovičića.

Kako je došlo do njegovog transfera iz ruskog Amkara, šta se sve dešavalo u međuvremenu i koji mu je cilj u preostalih godinu dana ugovora, borbeni defanzivni vezista govorio je za klupski sajt.

Možda će vas zanimati

"Sve se desilo spontano, nisam mogao da odbijem poziv Crvene zvezde. Najveća želja u djetinjstvu mi je bila da obučem crveno-bijeli dres i zaigram na 'Marakani'. Kada mi se ukazala prilika, odluka se nije dovodila u pitanje. Već tri godine sam član našeg najvećeg kluba i uporavo su posljednje tri godine jedan od najljepših perioda u mom životu", naglasio je 27-godišnji fudbaler.

Popularni "Bakula" za tri godine u crveno-bijelom dresu zabilježio je 76 nastupa, a po tri puta se upisao u listu strijelaca i asistenata.

"Zauvijek će mi ostati u sjećanju debitantska utakmica i partije koje sam pružao po dolasku u klub. Saigrači su me odlično prihvatili, kao i svi ljudi u klubu. Posebno mi je značilo što su me navijači od početka zavoljeli i bili mi podrška u teškim momentima".

Pouzdani vezista bio je jedan od najvažnijih šrafova u mašineriji Vladana Milojevića, a i po dolasku Dejana Stankovića dobija trenerovo povjerenje.

"Dosadašnji period u Crvenoj zvezdi bio je pun uspona i padova, koji su uzrokovani povredama koje me nažalost nisu zaobišle. Dosta izazova je iza mene i saigrača sa kojima sam ostvario velike uspjehe i uradio mnogo toga da Crvenu zvezdu vratimo tamo gdje pripada. Za tri godine u klubu uspio sam da osvojim tri tutule i isto toliko puta igrao evropska takmičenja, od toga dva puta Ligu šampiona. Upravo je to period koji je obilježio moju karijeru, nisam mogao ni da sanjam da će sve ovako izgledati".

Jovičić je poznat kao borac na terenu, ali i van njega, što je dokazao prebrodivši dvije teške povrede. Prvo metatarzalne kosti, a onda i prednjih ukrštenih ligamenata.

"Velika mi je čast što sam u klubu već tri godine, budući da se veliki broj igrača promijenio. Međutim ono što se nikada nije promijenilo su najviši ciljevi koje smo postavljali na početku svake sezone. Ostaje žal što sam dva puta morao da pauziram zbog ozbiljnijih povreda, koje su me na duže vrijeme odvojile sa terena. Podrška kluba, saigrača, navijača, ali i porodice davala mi je snagu da se izdignem iz tih situacija i svaki put vratim jači i željan dokazivanja", istakao je.

Jovičić je sa crveno-bijelima osvojio tri uzastopne titule, a očekuje se da bude u timu i naredne sezone pošto mu je ostalo još godinu dana ugovora.

"Crvena zvezda je klub u kome je najljepše, ali i najteže igrati, svaka utakmica je nova prilika za dokazivanje i nema mjesta za loše rezultate. U svakom trenutku moraš biti podjednako i fizički i psihički spreman. Imao sam priliku da branim crveno-bijele boje u dosta velikih utakmica. Najdraži meč mi je svakako debi, a onda je uslijedila i utakmica sa Spartom i nezaobilazni dueli u Ligi šampiona koji su poseban doživljaj. 'Dupla kruna' je neostvarena želja i cilj koji ću sigurno sa Crvenom zvezdom juriti naredne sezone", podvukao je Zvezdin fudbaler.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC