• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti Zvezdini stranci sledeće sezone?

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli tokom leta moraju da reše problem koji ih prati još od početka prošle sezone.

 Stranci-u-Crvenoj-zvezdi-sezona-2020-2021 Izvor: MN PRESS

U Superligi Srbije naredne sezone klubovi će u protokolu moći da imaju najviše četiri stranca.

Crvena zvezda ih trenutno ima šest, a sportski direktor Mitar Mrkela najavio je da će na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću biti najviše pet fudbalera sa inostranim pasošem. Dakle, neko će sigurno biti prodat, ali nema sumnje i doveden...

Možda će vas zanimati

Veliko je pitanje, međutim - ko?

Tu su trenutno Ričmond Boaći, Tomane, Mohamed el Fardu Ben, Mateo Garsija, Seku Sanogo i Hoze Kanjas, a u vezu sa crveno-belima proteklih nedelja dovođeni su Ogenji Onazi, Anderson Silva, Lindzi Rouz, Tim Matavž, Bastos, pominjao se povratak Kange, kao i još neka imena.

Po rečima Mrkele, a kao što je i sam rekao u ekskluzivnoj izjavi za MONDO, bivši vezista Lacija, Nigerijac Onazi, zaista je u pregovorima sa crveno-belima, a navodno je velika Stankovićeva želja i Anderson Silva iz portugalskog Famalikaa.

Ali, da bi oni ili bilo koji drugi stranac došao, potrebno je da prvo najmanje dvojica budu prodati.

Dugo se već, posebno u Grčkoj, piše o transferu Matea Garsije u Aris, ali i dalje se ništa konkretno nije dogodilo u vezi sa odlaskom Argentinca.

Sledeći koji bi mogao da ode iz Zvezde, možda čak i pre Argentinca, je Kanjas, kom je Dejan Stanković još zimus poručio da ga nema u svojim planovima, ali bivši vezista Betisa, Svonsija, Espanjola i PAOK-a i dalje ne pristaje na raskid ugovora.

U Zvezdi bi rado videli leđa i Ričmondu Boaćiju, kom je golgeterski učinak od povratka iz Kine neprepoznatljiv u odnosu na prvi mandad u crveno-belom dresu, međutim, on nije prihvatio ponudu Kopenhagena, a drugih - konkretnih - nema. Boaćiju svakako na zimu ističe ugovor.

Ugovor do zime ima i Seku Sanogo, koji je u Zvezdi na pozajmici iz Al Itihada, ali koji tek treba kroz kvalifikacije za Ligu šampiona da opravda očekivanja i možda natera čelnike srpskog šampiona da aktiviraju klauzulu o produžetku saradnje na još šest meseci.

Što se tiče Tomanea i Bena, Dejan Stanković - kao i u slučaju Sanoga - ozbiljno računa na njih za predstojeće kvalifikacije, tako da čak i u slučaju ponuda, pitanje je hoće li dobiti dozvolu da napuste klub pre jeseni.

Podsetimo, zbog pomeranja sezone uzrokovanih pandemijom korona virusa ovaj prelazni rok trajaće do 5. oktobra, s tim da crveno-beli, ukoliko ne bude novih odlaganja, sezonu u Superligi počinju 1. avgusta, a ubrzo potom i svoj evropski put pa bi kostur trima trebalo formirati već u narednih nekoliko nedelja.

Po trenutnim dešavanjima oko transfera srpskog šampiona, stranci na koje će Stanković računati za sezonu 2020/21. mogli bi da budu Sanogo, Ben, Tomane, Onazi i Boaći.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC