• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašen penal, pa nesrećno primljen gol: Leće klizi ka Seriji B!

Autor mondo.ba

Liveranijev tim nije imao svoj dan kad je, praktično, bilo najpotrebnije...

 Serija A 34. kolo Đenova Leće 2 1 Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Jedna od najznačajnijih utakmica nedjeljnog programa 34. kola Serije A igrala se na stadionu "Luiđi Feraris", gdje je Đenova ugostila Leće.

I jedni i drugi vode grčevitu borbu za opstanak, a nakon devedeset minuta, razloga za slavlje imali su domaći:

ĐENOVA – LEĆE 2:1 (1:0)
/Sanabrija 7, Gabrijel 81 autogol – Mankozu 60/

Možda će vas zanimati

Mislilo se da će, ukoliko se Leće ekspresno vrati u Seriju B, krivac biti kapiten Marko Mankozu, koji u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena jedanaesterac nije pretvorio u gol. Ipak, kapiten se iskupio golom pola časa prije kraja meča, ali je za goste sve "palo u vodu" u 81. minutu.

Domaći su probali sa distance, lopta je pogodila stativu, a potom pogodila golmana Lećea Gabrijela i završila u mreži, čime je ovaj veoma dobar meč bio zaključen....

U prvom ovosezonskom odmjeravanju snaga dva tima, koje je završeno rezultatom 2:2 iako je Đenova nakon prvih 45 minuta bila dva koraka ispred domaćina, posebno inspirisan bio je kapiten Sjeverne Makedonije Goran Pandev.

U tom meču, igranom u decembru, 36-godišnji napadač je postigao sjajan gol i izborio jedanaesterac, a i večeras je pokazao da mu Leće "leži", upisavši asistenciju u sedmom minutu.

Prevario je Pandev driblingom jednog čuvara, a potom poslao loptu u prostor, gdje ju je prihvatio Antonio Sanabrija i postigao četvrti gol u sezoni, a prvi od "restarta" sezone.

Svjesni da im šanse za opstanak postaju "mikroskopski male" ukoliko ove večeri budu poraženi u Liguriji. izabranici Fabija Liveranija morali su da promijene pristup, koji je mogao da im se isplati u drugom od ukupno pet minuta nadoknade prvog dijela.

Đanluka Lapadula, koji je u igru ušao petnaeastak minuta ranije umjesto povrijeđenog Kume Babakara, već je savladao Matiju Perina, loptu je praktično sa gol-linije izbacio Kristijan Romero, ali je pregledanjem snimka utvrđeno da je čuvar mreže Đenovljana faulirao Lapadulu nakon udarca, pa je dosuđen jedanaesterac.

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Isti, ipak, u gol nije pretvorio Marko Mankozu, koji je ove sezone već osam puta bio precizan sa bijele tačke. Redovna mušterija mu je SPAL-ov Etrit Beriša kojeg je savladao tri puta, a pogađao je i protiv Napolija, Milana, Juventusa, Sampdorije i Sasuola, ali večeras nije imao sreće, baš kao ni sedmog jula protiv Lacija...

Ipak, kapiten Lećea iskupio se 30 minuta prije kraja, kada je kombinacijom udarca i centaršuta sa roglja šesnaesterca prevario Matiju Perina. Međutim, sve je, rekli smo, upropašteno devet minuta prije kraja...

Ovim porazom dodatno je produžena agonija Lećea, koji NIJEDNOM nije trijumfovao protiv Đenove na gostovanju u ovom milenijumu!

Konkretno, jedna generacija Lećea posljednji put je savladala Đenovljane "na strani" prije skoro 22 godine! Bilo je to 13. septembra 1998. godine, kada su se dva tima sastala u okviru drugog kola Serije B, u kojoj su, dodajmo, tad igrali i Napoli i Atalanta...

Napoli je u finišu stigao do pobjede nad Udinezeom, ali utisak kvari povreda leđa Drisa Mertensa zbog koje je u 31. minutu morao van igre.

Fiorentina je rezultatom 2:0 savladala Torino, dok od ovog kola SPAL više nema ni matematičke šanse da izbori opstanak, pa je postao prvi tim koji će naredne sezone sigurno igrati u Seriji B.

SERIJA A – 34. kolo

Parma – Sampdorija 2:3 (2:0)
/Žervinjo 18, Berežinski 40 autogol – Šabo 48, Kvaljarela 69, Bonacoli 78/

Đenova – Leće 2:1 (1:0)
/Sanabrija 7, Gabrijel 81 autogol – Mankozu 60/

Fiorentina – Torino 2:0 (1:0)
/Lianko 2 autogol, Kutrone 75/

Breša – SPAL 2:1 (0:1)
/Žmrhal 69, 90+3 - Dabo 43/

Napoli – Udineze 2:1 (1:1)
/Milik 31, Politano 90+5 - De Pol 22/

Roma – Inter (21:45)

Igrano u subotu:

Verona – Atalanta 1:1 (0:0)
/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Žoao Pedro 63 - Kaputo 12/

Milan – Bolonja 5:1 (2:1)
/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49, Rebić 57, Kalabrija 90+2 – Tomijasu 45/

U ponedjeljak:

Juventus – Lacio (21.45)

TABELA: Juventus (-1) 77, Inter (-1) 71, Atalanta 71, Lacio (-1) 69, Roma (-1) 57, Napoli 56, Milan 56, Sasuolo 48, Verona 45, Bolonja 43, Kaljari 42, Fiorentina 42, Sampdorija 41, Parma 40, Torino 37, Udineze 36, Đenova 33, Leće 29, Breša 24, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC